Világnapi rendezvény

2023.09.18. 16:20

Elsősegélyt nyújtottak, elhozták az aranyat a baranyai csapatok

Kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a baranyai csapatok az Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjében - a megmérettetést, ahol összesen húsz állomáson kellett a résztvevőknek számot adniuk a tudásukról, szeptember 16-án-án tartották Szolnok belvárosában.

Wald Kata

Fotó: Kiss Balázs László

- A Magyar Vöröskereszt idén 51. alkalommal szervezte meg a felmenő rendszerű Országos Elsősegélynyújtó Versenyt. A területi és a megyei fordulókat követően az Elsősegélynyújtás Világnapjához kapcsolódóan mintegy 300 versenyző mérte össze a tudását az országos döntőben - tájékoztatta lapunkat Udvaros Renáta, a Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei Szervezetének igazgatója.

Kiss Balázs László


A rendezvény egyik legfontosabb célja a társadalom figyelmének felhívása a segítségnyújtás és az elsősegélynyújtó ismeretek fontosságára - Baranyát gyermek, ifjúsági, és felnőtt kategóriában is képviselte egy-egy csapat: mérhetetlenül büszkék vagyunk rájuk, mert kiemelkedő teljesítményt nyújtottak - emelte ki Udvaros Renáta.

Kiss Balázs László


Gyermek kategóriában a szászvári Kiss György általános iskola volt tanulóiból álló Mentő Macik nevű csapat a 15. helyezést érte el. Ifjúsági kategóriában 3. helyezést ért el a Pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium Szívdöglesztők nevű csapata. A baranyai felnőtt csapat SSB néven állt rajthoz, és elsők lettek, egyben elnyerve a szakmai tiszteletdíjat is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában