Csak a fej ne fájjon!

2024.01.18. 08:20

Egy napra fejtetőre áll az időjárásunk, idekacsint a tavasz

Csütörtökön egy napra jelentősen megenyhül az idő.

Bama.hu

Fotó: Alla Lla

Hajnalban alig néhány helyen lesz fagy északon, délután az ország északi-északnyugati felén 5 és 10, déli-délkeleti felén 11 és 17 fok közötti maximumokkal számolhatunk. Többfelé várható eső, zápor, hosszabb időszakokra délután délnyugaton szakadozhat fel a felhőzet. Eleinte még sokfelé lesz élénk, erős a délnyugati szél, majd délutánra a szeles idő a déli és keleti országrészre korlátozódik.

A tavaszias időnek pénteken egy markáns hidegfront vet véget. Éjjel egy újabb csapadéktömb érkezik, ami északnyugat, észak felől egyre többfelé válthat havas esőbe, hóba. Erős, viharos északi-északnyugati szél fújja be a hideget. Míg hajnalban a déli, délkeleti tájakon 5-6 fokot mérhetünk, délután a maximumok 0 és 3 fok között alakulnak.

A kitartó melegfront erősebb fejfájást, görcsös fejfájást, görcsös panaszokat okozhat. Szédülés, bágyadtság, tompaság jelentkezhet, csökken a koncentráló-képesség, nő a reakcióidő.

A szeles idő fokozhatja a panaszokat, alvászavarok, ingerlékenység előfordulhat.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!