Sport

2009.06.06. 12:07

Üres B-középpel játszik a PMFC a Győr II. ellen

Nem ment el szó, illetve tett nélkül a PMFC vezetősége a Pápán történt szurkolói rendbontás mellett: a Győr II. elleni mai bajnokira bezárják a B-közép szektorát. A pápai vereség után a pályára rohanó pécsi drukkerek miatt a klub kétszázezer forintos büntetést kapott.

K. Mayer András

A pápai vereséget valóban méltóságteljesebben kellett volna viselni, a pályára rohanó pécsi drukkerek nagy balhét csináltak, amiért a klub kétszázezer forintos büntetést kapott. Miután nem ez volt az első eset, hiszen a PMFC-s B-közepeseket a siófoki Ligakupa-döntőre szállító buszt is megrongálták, az egyesület vezetőségének lépnie kellett. A délkeleti szektor a mai mérkőzésen zárva marad – ami persze nem csak a Pápán balhézó húsz-harminc rendbontót érinti kellemetlenül, hanem további néhány száz lelkes szurkolót is.

– Sajnos nem tudunk mást csinálni – mondta Rabi Csaba ügyvezető igazgató. – Igaz, hogy a felvételek alapján be lehet azonosítani az elkövetőket, de hiába szeretnénk őket kitiltani a stadionból, erre nincsenek megfelelő eszközeink.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A PMFC B-közép szurkolói: ha ott is lesznek, nem a szokott helyen buzdítják a csapatot
[/caption]

Természetesen jó lenne, ha ez a lépés nem szegné a szurkolók kedvét, s ma a Győr II. ellen is sokan buzdítanák a csapatot – még akkor is, ha a pápai vereséggel a feljutás elúszott. Pontosabban: csak a pályán úszott el, a következő hetekben még sok minden történhet.

Az éllovas Gyirmót ugyanis nem nevezett az élvonalra, ennek megfelelően el sem indulhat. Ráadásul több első osztályú klub kapcsán is komoly anyagi gondokról hallani (Vasas, Diósgyőr), így az is elképzelhető, hogy a PMFC ölébe hull a lehetőség. „Nem foglalkozunk ezzel, a pályán szerettük volna kivívni a feljutást. De azért fél szemmel figyelünk...” – fogalmazott ezzel kapcsolatban Rabi Csaba.

A vezetőedzőnek, Botos Antalnak két szemmel kellett figyelnie csapatára: nem lehetett egyszerű kihessegetni az öltözőből a rossz hangulatot.
– Mostanra oldódott a feszültség. Egyébként remélem, hogy a játékosok vannak olyan profik, hogy amikor a pályán vannak, mindig a maximumot akarják kihozni magukból, mert nyerni akarnak. Ráadásul azok a szurkolók, akik kitartanak mellettünk, megérdemlik, hogy jó és eredményes játékkal búcsúzzunk – mondta a tréner, akivel szerződést hosszabbítottak, így a következő idényben is ő irányítja a PMFC-t.

Új edzőt keres a Misleny

A másik baranyai csapatnál, Kozármislenyben viszont éppen új edző után kell nézni, ifjabb Mihalecz István ugyanis bejelentette, hogy a bajnokság végén távozik. Ma Tatabányán játszanak, ott kiderül, megzavarta-e a társaságot a tréner váratlan elhatározása.

– Nem úgy néztek ki a fiúk az edzéseken, mintha itt most valami szétesett volna. Ezek jófejű emberkék, nem hiszem, hogy a bejelentésem zavarná őket. Legalábbis remélem – mondta az egy év munka után távozó Mihalecz István.

Pénteki eredmény: Gyirmót – Baja 5-4.

Az eltiltott Hegedüs helyett most Herbert bizonyíthat - kezdőcsapatok

PMFC: Herbert – Kovács G., Lantos, Szabados, Kulcsár – Berdó, Nagy J., Schrancz, Fónai – Horváth Zs. (Nagy O.), Lovrencsics.

Hegedüst piros lapja miatt két meccsre eltiltották, Wittrédi sérült, Törtei mandulaműtéten esett túl, Présinger pedig az U20-as válogatottnál van.

Kozármisleny: Antal – Éles, Dienes, Finta, Tasselmájer – Hergenrőder, Kanizsai, Kutyáncsánin, Tóth Z. – Laki, Barta.

Lauer sérülés, Szabó Balázs betegség miatt nem játszhat.

Hegedüst piros lapja miatt két meccsre eltiltották, Wittrédi sérült, Törtei mandulaműtéten esett túl, Présinger pedig az U20-as válogatottnál van.

Kozármisleny: Antal – Éles, Dienes, Finta, Tasselmájer – Hergenrőder, Kanizsai, Kutyáncsánin, Tóth Z. – Laki, Barta.

Lauer sérülés, Szabó Balázs betegség miatt nem játszhat. A PMFC B-közép szurkolói: ha ott is lesznek, nem a szokott helyen buzdítják a csapatot -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!