Sport

2009.02.05. 16:01

PMFC: Gyánó Szabolcsot csábítják

Alakul, alakul, de még mindig nincs teljesen készen a PMFC NB II-es labdarúgócsapata. Egy csatár hiányzik még a keretből, valószínű, hogy Gyánó Szabolcsot hozzák majd a piros-feketékhez.

K. Mayer András

A szerda délutáni felkészülési mérkőzéseken jól játszott a bajnoki címre hajtó PMFC, mindkét ellenfele négy gólt kapott. A keret már majdnem teljes a tavaszi szezonra, csak egy támadót szerződtetnének még.

– Több játékossal is tárgyaltunk – mondta Rabi Csaba ügyvezető igazgató. – Köztük a jelenleg a Vasasban futballozó Gyánó Szabolccsal is, nagyon könnyen lehet, hogy őt fogjuk leigazolni.

Gyánó személyében tapasztalt csatár érkezne Újmecsekaljára. A 28 éves játékos a Vasas mellett szerepelt Zalaegerszegen, továbbá a portugál élvonalban az Academica Coimbra együttesében is.

Távozók is akadnak a PMFC-nél, tudtuk meg az ügyvezetőtől. Szabó Norbert kölcsönben Tökölön folytatja, Gulyás Mátét várhatóan a BKV Előrének adják kölcsön, és Nagy Adriánra is hasonló sors vár. Kérdés viszont, hogy mi lesz tavasszal kapusposzton. Az MTK-tól érkező Hegedüs Lajossal együtt ugyanis már három kapusa van a pécsieknek, ennyire pedig nem lesz szükségük. Minden bizonnyal Sólyom Csabának kell majd mennie.

– Beszéltem a vezetőedzővel, aki közölte, hogy olyan helyre kellene mennem kölcsönbe, ahol folyamatosan védek – fogalmazott a 28 éves Sólyom. – Meglepett, hogy kapust igazolt a klub, mert úgy érzem, ősszel jó teljesítményt nyújtottam, és most vagyok a legjobb korban is. Sajnos patthelyzet alakult ki, ugyanis hiába mennék, mostanra a csapatok zöménél megteltek a helyek, így eléggé beszűkültek a lehetőségeim. Jelenleg csupán a Barcs jöhet számításba, de oda is csak akkor mennék, ha biztosan védhetek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!