Postabontás

3 órája

Vacsora közben is a telefont bújták

Egy külföldi hotelben pihentünk néhány napot a párommal, de a történet akár Magyarországon is játszódhatott volna. A szálloda lehetőségei közül a félpanziós ellátást választottunk, mely reggelit és vacsorát tartalmazott.

Tóth Viktória

Az étteremben svédasztalos volt a vacsora, levessel, főétellel, desszerttel. A szálloda különösen családbarátnak számított, nagyon sok kisgyermekes család volt a vendégek között. Így természetesen az étkezéseknél is találkoztunk a gyerekesekkel. Több este alapján írom le a tapasztalataimat. Meglepő volt látni, hogy mennyire egyhangú volt az az étel, amit a gyerek többségének a tányérján volt. Tészta, sült krumpli, csirkefalatka vagy halrúd, pizza, paradicsomos szósz. Zöldség-gyümölcs nagyon kevés esetben volt a gyermekek előtt.

szálloda, mobil, vacsora
A gyerekek többségének ott volt a kezében a mobil a szállodai vacsoránál (illusztráció)
Fotó: MW

A másik ami talán még ennél is meglepőbb volt, hogy 5-ből 3 gyermek előtt ott voltak az asztalon a digitális eszközök evés közben is. Telefonon, tableten nézték folyamatosan a meséket, zenés videókat. A szülők az asztal másik oldalán ugyanezt csinálták, ki-ki a saját telefonján pötyögött, minimálisra csökkentve a kommunikációt egymással. A legmeghökkentőbb az a 4 év körüli kisfiú volt, aki fejhallgatóval a fején nézte a mesét, közben a szülei próbálták adni neki az ételt. Kisebb-nagyobb sikerrel.

Ez a jövő? A zombi-generáció? Amelyik még étkezés közben is a képernyőt bújja... Nagy a szülők felelőssége, a példamutatás lenne talán a legfontosabb. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!