Együttműködés, partnerség

2 órája

Kozármisleny: megalakult a Pohl Marietta vezette új képviselő-testület

A június 9-i helyhatósági választások nyomán új összetételű kozármislenyi képviselő-testület csütörtökön tartotta alakulóülését. A kisvárost a következő öt évben vezető Pohl Marietta szerint új korszak kezdődött.

Bama.hu

Pohl Marietta, Kozármisleny független, most hivatalba lépett új polgármestere az ülés tapasztalatait úgy összegezte: büszke arra, hogy a testület, amely tíz napirendi pontot tárgyalt, mindenben egyhangúan döntött, amivel egy olyan egységet mutatott az önkormányzat, amelyet sok éve nem tudott közvetíteni a lakosok felé.

Pohl Marietta, Kozármisleny új polgármestere
Pohl Marietta, Kozármisleny új polgármestere. Fotó: Laufer László

Új korszak kezdődik Kozármisleny életében

„Bízom abban, hogy ez az egység és együttműködési szándék fogja végig kísérni ezt a önkormányzati ciklust” – fogalmazott a városvezető, aki megjegyezte azt is, hogy az alakulóülésre nagyon sokan voltak kíváncsiak, mind személyesen, mind pedig az online térben, amit nagyon előremutatónak értékel. Pohl Marietta kiemelte: lezárult egy korszak, egy másfajta stílus és kezdődik egy új. Az új polgármester célnak nevezte, hogy a Kozármisleny a ciklus végére több lábon álljon gazdaságilag.

Tájékoztatása szerint az alakulóülésen a nyolc független képviselőből álló testület egyebek mellett módosította az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát a gördülékeny működés érdekében, valamint bizottságokat alakítottak, amelyekbe külső szakértőket is meghívtak. Pohl Marietta négy képviselővel indult, akik mindegyikének bizalmat szavaztak Kozármisleny választói. „Mindenki másban is a partnert látom” – hangsúlyozta Pohl Marietta.

A képviselő-testület összetétele annyiban változott, hogy Farkas Róbert korábbi, júniusban újraválasztott önkormányzati képviselő összeférhetetlenségre hivatkozva lemondott mandátumáról, amelyet Baka Sára kapott meg.

Megáldották Kozármisleny új testületének munkáját

Az alakulóülésen mások mellett részt vett dr. Horváth Zoltán főispán, dr. Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke. A testület és az önkormányzat munkáját, szolgálatát Felföldi László pécsi megyés püspök és Nagy Mariann, Kozármisleny református lelkésze áldotta meg az eseményen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában