Labdarúgás

1 órája

A PMFC tíz perc alatt vezetett, de a Kispesté lett minden pont

Ez most nem jött össze. A PMFC hiába szerzett nagyon korán vezetést a Budapest Honvéd ellen, végül vereséget szenvedett a női labdarúgó NB I. 7. fordulójában.

Kvanduk Bence

Nagyszerűen kezdte a PMFC a másik újonc, Budapest Honvéd elleni találkozót. Már a 9. percben vezettek a pécsi lányok Vasile találatával. Turi passzolt a román légóshoz, aki a tizenhatos előterében kicselezte védőjét, majd ballal kapura emelt, Schildkraut csak beleütni tudott a kísérletbe, a labda pedig így a keresztlécről a hálóba vágódott.

PMFC
A Honvéd most ki tudta billenteni egyensúlyából a PMFC-t
Fotó: Kovács Liliána

A folytatásban is a pécsiek irányítottak, s Turi a 21. percben növelhette is volna az előnyt, de a jobb alsóba tartó lövését bravúrral védte a vendégek kapusa. Később Kiss Gabriella labdaszerzése után Belaya elé tálalt, de a belarusz légiós rosszul találta el a labdát, s fölé szállt ötről a lövése.

A kihagyott helyzetek az első félidő hajrájában megbosszulták magukat, a kispestiek a semmiből egalizáltak. Egy mélységi átadásba tette bele a fejét Nádudvari, s átcsúsztatta a labdát Bednar felett.

A fordulást követően aztán a 67. percben az előny is a fővárosi piros-feketékhez került, egy rövid felszabadítást Nádudvari kaparintott meg, aki habozás nélkül 20 méterről a hazai kapuba lőtt.

Ugyan ezt követően folyamatosan rohamozott a Pécs a pontért, végül nem sikerült betalálnia már.

PMFC–Budapest Honvéd FC 1–2 (1–1)

Női labdarúgó NB I, 7. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 100 néző. Vezette: Dr. Hegyi (Varga, Szabó)
PMFC: Bednar – Rituper, Bocz, Bolboaca (Kömíves, 67.), Máté (Spiel, 62.) – Bódis, Vasile, Kiss, Belaya, Farkas – Turi. Edző: Németh Zsolt.
Budapest Honvéd FC: Schildkraut – Matos, Hrelja, Váradi, Sipőcz – Hajpál (Szabó, 72.), Bonfim, Morris (Végh, 72.), Csuhai (Katona, 92.) – Nádudvari (Nagy,91.), Kurkotovic. Vezetőedző: Masaryk Martin.
Gólszerzők: Vasile (9.), ill. (Nádudvari, 45., 67.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában