Kosárlabda

2 órája

Ez elképesztő: a negyediket is behúzta az NKA Pécs (galéria)

Óriási meccset játszottak! Az NKA Universitas Pécs nem csak hatalmas küzdelemre késztette az NB I. 4. fordulójában az Alba Fehérvár férfikosárlabda-csapatát, de le is győzte köszönhetően egy pazar harmadik negyednek. Az NKA Pécs legjobbja ezúttal is Durmo volt.

Kvanduk Bence

Abell 16 pontja is nagyban elősegítette az NKA Pécs győzelmét az Alba felett

Fotó: Kovács Liliána

Kemény csatát vívott az NKA Pécs az Alba Fehérvárral. Igazán egyik csapat sem tudott a másik fölé nőni az első két negyedben, de a vendégek egy öt pontny előnyt így is ki tudtak építeni a nagyszünetre.

NKA Pécs
Abell 16 pontja is nagyban elősegítette az NKA Pécs győzelmét az Alba felett
Fotó: Kovács Liliána

A fordulást követően aztán Csirke Ferenc együttese elképesztően keményre húzta a védelmét, s tíz fölé sem engedte ellenfelét. Ezzel nem csak, hogy behozta hátrányát, de feje tetejére állította a mérkőzést. A fáradó Alba aztán a záró negyedben sem tudta már tartani az akadémisták tempóját, így Durmóék kilencpontos diadalt ünnepelhettek. Ezzel első négy idei meccséből mind a négyet megnyerte az NKA Pécs.

NKA Universitas Pécs–Alba Fehérvár 79–70 (19–21, 19–22, 18–9, 23–18)

Férfi kosárlabda NB I., 4. forduló.
NKA Pécs: KERPEL-FRONIUS 11, Abell 16/3, DURMO 26/6, Meleg 4, BACSOVICS 12. Csere: Brbaklic 5/3, Nikolics 3, Scherer 2, Kollár. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
Fehérvár: NICHOLS 16/6, VOJVODA 19/9, Horne 7/3, Filipovity 6, Krivacsevics. Csere: SMITH 14, Thomas 7/3, Kass 1. Vezetőedző: Zubillaga Jimenez Alejandro.

 

Az NKA Pécs Alba elleni meccse itt visszanézhető

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában