Olvasónk mondja

4 órája

Az oktatás fejlődésre vár

Wald Kata

Az oktatásban vannak furcsaságok, a fejlődés időszerű lenne. Mert mennyire hasznos az ember életében, hogy tudja mi az prímszám, és három-négyjegyű számok közül ki tudja azokat választani? Vagy az, hogy ismeri a törtszámokat, melyek szintén legalább háromjegyűek, és tudja, hogy azokat mikor kell használni? Az örök téma a reciprok. Minek, ha nem vagyok matematikus?

oktatás számok iskola
Az iskolai oktatás nem mindig igazodik az élethez
Fotó: Karnok Csaba / Forrás: MW

Az oktatás az élethez kellene, hogy igazodjon

Elmúltam hetven, de ezeket az ismeretket mostanában kell elővenni, mert az unokámat, a 21. században még mindig úgy tanítják, mint engem, hatvan évvel ezelőtt. Haszontalan dolgokat, melyeket talán sosem használnak az életben. De ha valamilyen csoda folytán mégis szükségük van erre a tudásra, akkor se kellene megtanulniuk, hiszen ott van az okostelefon.

Hallom, hogy ellenőrizni fogják a mobilokkal kapcsolatos rendeleteket, a tankerületek. Hurrá! Szerintem esetleg azt is lehetne ellenőrizni, hogy ha egy osztály átlaga alulról súrolja a hármast, akkor ebben mekkora szerepe van a tanárnak.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!