Postabontás

2024.09.12. 16:40

Pórázt sétáltatáskor nem használnak, a kutya után az ürüléket nem szedik fel

Wald Kata

Fotó: Béres Attila

Pórázt sétáltatáskor nem használnak, a kutya után az ürüléket nem szedik fel a gazdák – panaszkodnak az ebtartókra olvasóink.

- Sokkal szigorúbban kellene ellenőriznie a közterület-felügyeletnek az ebtartási szabályok betartását. A lépcsőházunkban mára már szinte minden lakásban van kutya, néhol több is. Az állatok számának emelkedésével együtt a házunk környezete egyre lehangolóbb - kertészkedni se lehet már szinte kimenni az épület melletti kis virágágyásba, mert az tele van kutyaürülékkel. Miért olyan nehéz egy zacskót kéznél tartani, és a kutyagumit összeszedni? Ha egyszer a hanyag gazdákat pár ezer forintra megbüntetnék, valószínű, hogy később már nem feledkeznének meg a kötelességükről - véli olvasónk.

Más a következőket fogalmazta meg: - A kutyafuttatók azért vannak, hogy ott póráz nélkül kedvükre szaladgálhassanak az ebek. Tele van a város ilyen létesítményekkel. Azokat miért nem használják a kutyások? A póráz meg amúgy azért kell, mert anélkül veszélyes sétáltatni a kutyát. Hiába mondja a gazda, hogy a kutyája fegyelmezett, szófogadó. Bármikor történhet valami, ami miatt megijed az állat. És akkor fut, amerre lát. Ha épp az útra szalad ki, el is üthetik. Ez is eszébe juthatna a magabiztos, ugyanakkor szabálytalankodó kutyásoknak. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!