Mit lehet tenni?

2024.06.01. 08:00

Kutyaürülékkel tele a város - észrevételezi olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: tetiana_u

Törvénytisztelő, adófizető, választópolgárként érdekelne, hogy a Pécsi Közterület-felügyelet sok évvel ezelőtti alapítása (2010) óta, több vezető regnálása alatt, mint hatóság, számszerűen hány alkalommal szankcionálta az ebtartási szabályok megsértőit. Mert a figyelmeztetés szemlátomást nem érte el a célját.

Minden szabály annyit ér, amennyit sikerül betartatni belőle - szól az örök igazság. Létezik Pécsett ebtartásra vonatkozó helyi szabályozás, amelyben előírás, hogy a kutyát közterületen csak pórázon lehet sétáltatni, és az ürülék összeszedése is kötelező a gazdáknak. Nos, ezeket sajnos sok esetben nem sikerül betartani, és a tapasztalatok szerint betartatni sem. 

A póráz a kutyán azért is fontos, mert, bár lehet, hogy az ebtartók furcsállják, de bizony vannak, akik nem szeretik a kutyákat, sőt, félnek, ha közelednek. Többek közt őket is védi a helyi szabályozás - az ebet pórázon szabad csak sétáltatni, nem elég, ha a gazda azt mondja, az állat fegyelmezett, nem szaladgál el mellőle. A másik az ürülék összeszedése, ami problémás: ha a gazdák szabálykövetők lennének, akkor nem lenne tele a város kutyagumival. Fűben, parkban,  járdán, játszótéren, mindenütt. A kérdés: hol vannak a közterület-felügyelők? Miért nem bírságolnak? 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!