Sport

2015.10.29. 18:05

Nem félnének a Fraditól sem Mislenyben

A HR-Rent Kozármisleny Budapesten sem ijedt meg a Honvédtól, és újabb győzelmével közel került legjobb nyolc közé jutáshoz a Magyar Kupában.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

"Csak a Kozármislennyel ne kerüljünk össze!" – írta a Ferencváros egyik szurkolói fórumára az egyik hozzászóló. Persze szó sincs róla, hogy az FTC-nél már előre félnek attól, hogy Wittrédiékkel sodorja össze őket a sors a Magyar Kupa következő körében, de azt azért jelzi, hogy egyre nagyobb elismerésben részesülnek a mislenyi futballisták.

Ezúttal a Honvédot verték idegenben 2-1-re, így jó helyzetből várhatják a hazai visszavágót. A Kozármisleny második góljának szerzője, Kirchner Krisztián érdeklődésünkre elárulta, hogyan is készültek a fővárosiak ellen.
– Nem gondoltunk semmire, nem tervezgettünk, számolgattunk – mondta Kirchner. – Csak arra koncentráltunk, hogy a magunk stílusát hozzuk. Nem volt veszteni valónk, ez nekünk egy igazi örömjáték, felszabadultan tudtunk nekimenni a párharcnak.

A győzelemben nagy szerepet vállaló játékos azt is bevallotta, hogy nem egészen ilyen Honvédra számítottak.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] MTI Fotó: Illyés Tibor
[/caption]

– Azt hittem, hogy a földön fogják járatni a labdát, és igyekeznek majd kipasszolni minket – számolt be várakozásairól második mislenyi gól szerzője. – Ehhez képest folyamatosan ívelgették a labdákat, amit mi ki tudtunk védekezni. A visszavágó előtt semmilyen félsz nincs bennünk. Ha eddig nem volt, most már nem fogunk elkezdeni izgulni.
És az elejére visszatérve, azért Kirchner gondolatait is foglalkoztatja a Ferencváros. Persze, ahogy fogalmazott, előbb legyenek túl a Honvédon.
– Őszintén megmondom, ha meglenne a továbbjutás, akkor már csak azért is a Fradit szeretném kapni – vallotta be a játékos. – Nagy élmény lenne az ország legjobb csapatával játszani.

Anyagilag is jól járnak a meneteléssel

Érthető, hogy Feleki Attila, a HR-Rent Kozármisleny tulajdonosa is nagyon büszke volt csapatára a Honvéd legyőzését követően. Ráadásul nem csak a siker sportszakmai vetülete miatt, hanem azért is, mert bizony egy-egy ilyen bravúr értékes forintokkal gyarapítja a klubkasszát is.

– Mindenki aki a csapat körül mozog, hatalmas büszkeséget érez most – kezdte a tulajdonos. – Kiscsapat vagyunk, nagyjából 65 millió forint az éves költségvetésünk. A Magyar Kupa főtábláján egy-egy győzelem nagyjából egymillió forintot jelent a klubnak, ami nagyon sokat számít nekünk. Konkrét célkitűzésünk nincs a kupára, az a legfontosabb, hogy évről évre dolgozzunk azért, hogy minél szebb legyen az együttes történelme. Ez az ősz, nagy betűkkel fog bekerülni a históriáskönyveinkbe, az biztos.

Feleki azt is elárulta, hogy ha sikerülne a továbbjutás, ő bizony örülne, ha egy igazán nagy nevű csapatot kapnának ellenfélnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!