Labdarúgás

4 órája

Hat forduló után elköszönt edzőjétől a címvédő Villány

Rájár a rúd az elmúlt hetekben a vármegyei I. osztály címvédőjére. A Villány labdarúgócsapatát nemrégiben pontlevonással sújtatta a szövetség, hétvégén pedig elköszönt vezetőedzőjétől a klub.

Szabó Dániel

Fotó: Kovacs Liliána

Az elmúlt szezon végén minden tökéletes volt Villányban, nagyon összeállt a gárda, amely végül 6 pontos előnnyel meg is nyerte a Baranya vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságot. A nyáron történtek változások a klubnál, a bajnokcsapat vezetőedzője, Kósa Zoltán a klub sportigazgatója lett, helyét pedig Nagy Gábor vette át a kispadon.

villány, nagy gábor
Már nem Nagy Gábor a Villány edzője
Forrás: Villány TC

Ugyan a jelenlegi idénynek is erős kerettel és nagy reményekkel vágott neki az együttes, de az elmúlt hetekben több csapás is érte a villányiakat, ami az elmúlt hétvégén, a Bóly elleni 3–3-as döntetlen során csúcsosodott ki. Három piros lapot is kapott a címvédő, többek között Nagy Gábort is elküldtél kispadtól, másnap pedig bejelentette a vezetőség, hogy közös megegyezéssel a csapattól is távozott a tréner. 

– Összetett a probléma, de szerintem ha valaki hat forduló alatt a kispadról begyűjt három sárgát és egy pirosat, az nem vet ránk jó fényt – nyilatkozta lapunknak Maul Zsolt borász, a Villány TC elnöke. – Tavaly bajnokságot nyertünk, és ebben nagyon sok melónk van. A sikerünknek a kulcsa a csapategység volt, ami most megbomlott. Nem azt mondom, hogy kizárólag Nagy Gábor hibája volt ez, de mindenképp lépnünk kellett. Én az üzleti életben és a sportban is sikerorientált vagyok, és elfogadhatatlan volt számomra a csapat teljesítménye.

Most még nem keres új edzőt a Villány

Az elnök kérdésünkre elárulta azt is, hogy egyelőre nem keresnek új edzőt, házon belül keresnek megoldást. 

– Voltak egyeztetések, de nem célunk, hogy minél gyorsabban új edzőt találjunk. Egyrészről a pontlevonás miatt nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, a címvédés talán már el is úszott, másrészről a mi csapatunk adja a novemberben San Marinóba utazó Baranya vármegyei labdarúgó-válogatott magját, így több bajnoki mérkőzésünket is el kell halasztani az ősszel. Az edző kérdéssel ráérünk foglalkozni a téli szünetben. 

Ahogy Maul Zsolt is említette, a szövetség 4 pontos büntetéssel sújtotta a klubot, miután az osztályozón kiállított Kovács Kristóf a Nagykozár és a Mohács ellen is jogosulatlanul lépett pályára. 

– Technikai vezetőnk arról tájékoztatott minket utólag, hogy egyeztetett az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatóságával, és biztosított minket arról, hogy Kovács Kristóf pályára léphet. Később kiderült, hogy ez nem történt meg, ami előtt azóta is értetlenül állunk volt kollégánk felelőtlensége előtt. Természetesen a pontlevonás jogosságát nem vitatjuk, de ezzel nagyon nehéz helyzetbe kerültünk – tette hozzá a sportvezető. 

A Villány jelenleg hat pontjával jelenleg az ötödik a tabellán, hét ponttal lemaradva az éllovas Mohács mögött. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában