Túltolták a hangerőt

3 órája

Megszólalt a jegyző az Expo Center bulijai miatt érkező panaszokkal kapcsolatban

Kertvárosi olvasónk a napokban lapunk által közzétett hosszú, panaszos levelében számolt be arról, hogy a hétvégén az Expo Centerben tartott rendezvény miatt a lakásukban, és mások lakásaiban is olyan nagy volt a hangerő, hogy ott sem aludni, sem pihenni nem lehetett. Az üggyel kapcsolatban megszólalt dr. Lovász István, Pécs jegyzője.

Bama.hu

Fotó: Máté Péter

A mi lakásunkban, a fejpárnámon, 47-52 decibeles hangerőt mértem az éjszakai órákban, zárt ablakok mellett. A megengedett érték 30 decibel lenne. A sátornál dolgozó portás nem volt hajlandó intézkedni, hogy csökkentsék a hangerőt, a rendőrség szintén nem intézkedett, pedig több hívást is kaptak” – részletezte tapasztalatait olvasónk, aki azt is megjegyezte, hogy a város vezetői, és az Expo illetékesei évek óta csak ígérgetnek, tolják egymásra a megoldást, ahelyett, hogy hathatósan megszólalt volna valaki.

megszólalt
Megszólalt a hivatalvezető

 

Megszólalt a jegyző

Lovász István elmondásából kiderült, hogy nem ismeretlenek hivatala előtt az Expo Center zenés rendezvényeinek hangerejével kapcsolatos lakossági panaszok.

A jegyző szavai szerint nem vonja kétségbe azok igazát, akiket zavarnak ezek az események, az önkormányzathoz tömegesen nem érkeznek panaszok. Azonban – jegyezte meg – korábban visszatérő jelleggel kaptak jelzéseket Kertváros lakótelepi részének két utcájából, a Dóra és a Varsány utcákból, három-négy lakásból.

„Szűk az ilyen értelemben vett érintetti kör” – fogalmazott Lovász István, megjegyezve, hogy nem arról van szó, hogy egy városrész nem tud aludni.

A jegyző kitért arra is, hogy az Expo Center, mint a baranyai vármegyeszékhely nagy zenés eseményeit bonyolító helyszín, állandó rendezvénytartási engedélyt kért és kapott. Az engedélyezési eljárás keretében zajszakértői vizsgálatot tartottak, illetve meghatároztak olyan paramétereket is, amelyek a környezetterhelés megakadályozását célozzák.

Lovász István közölte azt is: felvették a kapcsolatot az Expo Center tulajdonosával, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.-vel, azt kérve a társaságtól, hogy konzultáljanak az érintett panaszosokkal. -  Miután ez lokális és nem tömeges kérdés, ezért azt a javaslatot fogalmaztam meg a vagyonhasznosítónak, hogy a konkrét érintettekkel, panaszosokkal egyeztessenek a megoldás megtalálása érdekében – mondta a jegyző.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában