Kosárlabda

2 órája

Új légióst igazolt az NKA Pécs

Kvanduk Bence

Kényszerű döntést hozott meg az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapatának szakmai vezetése. Az NB I. nyitánya előtti utolsó edzőmeccsen megsérült Anthony Durham, aki így hónapokra kiesett. Ebben a helyzetben pedig úgy határoztak a klubnál, hogy új légióssal próbálják pótolni, Remy Abell érkezett.

– Annyira hirtelen és rossz időpontban történt Anthony sérülése, hogy nagyon gyorsan kellett dönteni – fogalmazott a vezetőedző, Csirke Ferenc a bejelentésben. – Úgy gondolom, a legjobb megoldást ebben a helyzetben Remy Abell szerződtetése jelenti, hiszen egy olyan játékos érkezett hozzánk, akit ismerünk, és aki már több szezon során bizonyított Magyarországon. Gyors játékos, aki jól bontja a védelmet, emellett a kinti dobásokkal sem áll hadilábon.

A 32 éves amerikai játékos 2-es és 3-as poszton bevethető  több évig szerepelt már a magyar bajnokságban. Az Oroszlányt és a Kaposvárt is erősítette.

– Európában vagy a Közel-Keleten szerettem volna folytatni a pályafutásomat. Örültem a pécsi csapat megkeresésének, mert ennek köszönhetően visszatérhettem Magyarországra, ami egy ismerős terep számomra, hiszen már négy évig játszottam ebben az országban. Nagyon jó csapathoz kerültem, szeretnék minden tőlem telhetőt megtenni annak érdekében, hogy minél több meccset megnyerjünk – mondta Remy.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában