Postabontás

2 órája

A vásártér árusai a semmiért fizetnek

Siralmas a pécsi vásártér állapota – erről több olvasói véleményt is olvashatunk a közelmúltban a Postabontásban. Az árusok azonban nem csak ezért vannak nehéz helyzetben.

Wald Kata

Fotó: Laufer László

A helyek használatáért meghatározott díjat újabban egy évre előre ki kell fizetni, az viszont, hogy adott évben hányszor van kint az árus, senkit nem érdekel. Lehet az ember beteg, vagy lehetnek mínusz fokok, a helypénz nem jár vissza. 

Hogy a díjfizetésnek ez a módja miért jelent hátrányt az árusok számára, kiválóan megmutatta az elmúlt hétvége.

 Vasárnap zuhogott az eső, a vásártér szinte üres volt, alig lézengtek az árusok, és a vevők se tolongtak ebben az időjárásban. A helypénzt azonban erre a napra is már korábban kifizette mindenki, jóllehet esélytelen volt a kipakolás. 

A másik szembetűnő probléma a vásártéren a mellékhelyiségek állapota. A mosdók elavultak, gusztustalanok. Viszont a használatukért 250 forintot kell fizetni, ami szerintem erősen túlzó díjszabás. Ha jól tudom, a vásárcsarnokban lévő mellékhelyiségnek is ugyanaz az üzemeltetője, mint a vásártéren találhatóé, ott is 250 forint a díj, viszont a körülmények összehasonlíthatatlanok. A csarnokban modern környezet és tisztaság fogadja az embert, a vásártéren pedig pont ennek az ellenkezője. Másokat ez nem zavar? 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!