TCR World Tour

4 órája

Michelisz az összetett élén mehet címet védeni Makaóba

Nem sikerült igazán jól a Hyundainak a kínai versenyhétvége a TCR World Tourban. A címvédő Michelisz Norbert az első futamom a hetedik helyen ért célba, s a vasárnapi fordított rajtrácsos verseny sem sikerült jobban, a nyolcadik helyen intették le. Igaz, így is vezeti a bajnokságot az utolsó nagydíj előtt.

Kvanduk Bence

A második futam még kevésbé kedvezett Michelisznek, mint az első (erről ITT), a rajtot követően egészen a tizedik helyig csúszott vissza, s a harmadik körben érkező biztonsági autó jó időre be is betonozta ott a helyét. Az újra indítás után előtte Huff és Filippi küzdött a pozíciókért, amit aztán ő is ki tudott használni, elment utóbbi mellett.

Michelisz
Michelisz kínai hétvégéje nem lett tökéletes, de vezeti a bajnokságot
Forrás: Michelisz Norbert/Facebook

A élen eközben Ma szorongatta Girolamit, míg Ehrlacher Buttit előzte meg, akit aztán Urrutia is maga mögé utasított egy kemény párharcban. Hátrébb Azcona helyet cserélt a baranyai pilótával, aki ezzel megszerezte a nyolcadik helyet, s így továbbra is vezeti a bajnokságot.

A záró versenyre november 14-17. között kerül sor Makaóban.

A második futam eredménye: 1. Ma Csing-hua (kínai, Lynk & Co), 2. Néstor Girolami (argentin, Honda), 3. Yan Ehrlacher (francia, Lynk & Co)... 8. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai).

A bajnokság élmezőnye: 1. Michelisz Norbert 274 pont, 2. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 264, 3. Thed Björk (svéd, Lynk & Co), 255, 4.  Yann Ehrlacher 251, 5. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) 247.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában