Kosárlabda

2024.09.05. 13:45

Valami nagy dolog készül Pécsen

A régi-új sikeredzővel, neves légiósokkal, magyar válogatott játékosokkal és tehetséges fiatalokkal készül az új szezonra a NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata. Kond Árpád ügyvezető szerint valami nagy dolog készül Pécsen.

Szabó Dániel

Fotó: NKA Universitas Pécs

Az elmúlt idény nem új sikerült, ahogy azt a pécsiek eltervezték: ugyan az Európa-kupában a nyolcaddöntőig meneteltek, de a bajnokságot a csalódást keltő ötödik helyen zárták és a Magyar Kupában sem sikerült bejutniuk a legjobb négy közé. 

– Mindenképp többet szerettünk volna kihozni az előző szezonból, azzal együtt is, hogy megújult a csapat – nyilatkozta Kond Árpád, az NKA Universitas Pécs ügyvezetője. – Most viszont úgy érzem, hogy valami nagy dolog készül Pécsen. Több változás is történt, legfőképp a vezetőedző személyét emelném ki. Az ország egyik legjobb szakemberével, Zseljko Djokiccsal kezdte meg a munkát a csapat. 

Djokics nyolc és fél év szekszárdi kitérő után ült vissza a pécsi padra. Az együttes szurkolói nem véletlenül bizakodnak, ugyanis a szerb születésű mester volt az utolsó, akivel egy pécsi kosárcsapat az Euroligában szerepelhetett, valamint a tolnaiaknál is kiemelkedő munkát végzett. 

– Ő egy legenda is lehet a városban – tért ki Kond Árpád a régi-új trénerre. – Szekszárdon is egy nagyon komoly rendszert épített ki, órási szerepe volt riválisunk sikereiben. A KSC kiemelkedően teljesített Djokiccsal, s nyilván az a cél, hogy vele mi is eredményesebbek legyünk. 

Az ügyvezető kiemelte, hogy mindent meg fognak tenni azért, hogy ismét megteljen szurkolókkal a megújult Lauber Dezső Sportcsarnok. Mint mondta: szükségük van a „hatodik emberükre”. 

Hétfőtől már teljes kerettel készülhet az NKA, ugyanis a válogatottbeli teendőik után a csapat kulcsemberei is csatlakoztak a munkához. Kond kiemelte, hogy idén is a magyar fiatalokra szeretnének építeni, akik mellé sikerült olyan minőségi légiósokat és magyar válogatott játékosokat igazolni, akik az akadémisták fejlődéséhez is nagyban hozzájárulhatnak. 

Mindkét új légiós Olaszországból érkezett: az amerikai, hátvéd poszton bevethető Alexa Held idén bajnokságot nyert a Reyer Venezia együttesével, míg a cseh válogatott center, Julia Reisingerova az Euroligás Schio gárdáját erősítette. A magyar érkezők közül a legnagyobb név a válogatott első számú irányítója, a külföldről hazatérő Studer Ágnes, aki korábban hosszú éveken keresztül rivális Szekszárd húzóembere volt. Győrből – a szintén válogatott –Török Ágnes érkezett, a Vasastól pedig a 3x3-as Európa-bajnokságot is megjáró Tóth Orsolyát sikerült leigazolni. 

Tehát az edző, az új játékosok kvalitásai és az akadémián folyó munka is garancia lehet arra, hogy – ahogy az ügyvezető is fogalmazott – valami nagy dolog történjen Pécsen. 

– Konkrét helyezésbeli célokat az idei szezonra nem fogalmaztunk meg, de nyilván a bajnokság legjobb négy csapata között ott szeretnénk lenni, és megpróbálunk minden porondon a lehető legjobban szerepelni – folytatta Kond. – A legfontosabb most, hogy lépésről lépésre haladjunk, hogy hamarosan újra Euroligás csapata lehessen a városnak – tette hozzá. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában