Egymásnak esnek

2024.09.16. 10:00

A férfi rájön, hogy felesége megcsalta, ami egy háború kezdetét jelenti

A Cinema City is szeptemberi műsorára tűzött egy francia vígjátékot, Balhé a Riviérán címmel. Az alkotást szeptember 16-án a filmszínház két alkalommal – 15:30; 19:30 – vetíti.

Czeczon Enikő

François Marsault egy nyugdíjba vonult katona. Csak felesége, Annie képes elviselni a férje rossz természetét, ami azt takarja, hogy a férfi tekintélyelvű, megalkuvást nem ismerő, és vasököllel uralkodik a családján. Egy nap François rájön, hogy nagyra becsült felesége 40 évvel ezelőtt megcsalta. Ennek megoldására csak egy módot talál: beadja a válókeresetet és szembesíti a volt szeretőt mindezzel, aki most Nizzában él. Ezzel kezdetét veszi a háború. 

A filmet Ivan Calbérac rendezte, illetve a forgatókönyvet is ő írta. A direktorra egyébként is jellemző, hogy saját maga írja a történetet, amit aztán nagyvászonra komponál. Ilyen műve például a Velence vár, a Henri úr és a diáklány, a Szimpla és az Egy hét kettesben is.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában