Kosárlabda

2024.08.23. 14:35

Új edző érkezett a pécsi kosárcsapathoz

Kvanduk Bence

Forrás: NKA Universitas Pécs

Szakmai stábján is erősített az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata az NB I. rajtja előtt. Csirke Ferenc vezetőedző munkáját a jövőben a 38 éves szerb szakember, Nikola Biracs fogja segíteni, hogy a második élvonalbeli év is sikeres legyen.

Az utóbbi években kiváló kluboknál dolgozott nagyszerű trénerek mellett, a Crvena zvezdánál például az Euroligában segítette Szvetiszlav Pesics munkáját. Ott többszörös szerb bajnok és kupagyőztes, valamint ABA-liga-aranyérmes lett, míg a Buducsnoszt Podgoricával montenegrói bajnok és kupagyőztes. A legutóbbi szezont a török topklubnál, a tizenhatszoros bajnok Galatasaraynál töltötte, amely a Bajnokok Ligájában szerepelt.

– Azért jöttem Pécsre, mert ezt egy új kihívásként élem meg, márpedig én szeretem az ilyen helyzeteket, szeretem magam kipróbálni új klubokban – fogalmazott Nikola Biracs az egyesület közleményében. – Az, hogy most az NKA Universitas Pécs másodedzője leszek, számomra ugyanaz, mintha a Zvezdánál dolgoznék. Tele vagyok motivációval a mindennapi munkát illetően! Ahogy eddig, úgy itt is szeretnék majd tovább fejlődni, a csapattól, a játékosoktól pedig azt várom, hogy harcoljanak, hogy mutassanak energiát, hogy megfelelőképp reprezentálják a klubot, és persze nyerjék a mérkőzéseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában