Kosárlabda

2024.08.02. 11:03

Románia ellen vezeti Lukácsi a válogatottat

Kvanduk Bence

Forrás: FIBA

Három győzelemmel és két vereséggel zárta az U18-as magyar fiúkosárlabda-válogatott a B-divíziós Európa-bajnokság csoportkörét. Lengyelországot nehezen, Koszovót és Svájcot simán verték a mieink, míg az észtektől eggyel, Izlandtól hosszabbításban kaptak ki. Ezzel a B-csoportot a harmadik helyen zárta a magyar együttes, s így a 9-16. helyért folytathatja a küzdelmeket. Az első ellenfél Románia lesz a macedón Szkopjéban pénteken 18.30-tól.

A magyar együttesben az NKA Pécs neveltjei közül Angyal Medárd, Lukácsi Gábor, Szita Márton és Mezőfi Márk szerepel. Lukácsi a csapat leghatékonyabb játékosa 13.8-as értékeléssel, s ő a legjobb pontszerző is 11.2-es átlaggal, ami mellett 6 gólpasszt is kioszt meccsenként, amivel szintén a csapat legjobbja. Mezőfi 5.4 lepattanójával jeleskedik, nála ketten tudtak átlagban többet leszakítani.

A palánkok alatt Angyal is óriásit harcol minden alkalommal, 4.8 lepattanóval segítette az együttest, ami mellé 6.8 pontot átlagolt.

Szita az átlagosan 12 perc alatt, amit a pályán tölthetett, közel 5 kísérletet engedett el meccsenként, s ezek 46.2 százalékát értékesítette is. Igazán komoly számokat viszont az időszűkössége miatt nem tudott hozni eddig.

Ha a mieinknek sikerül nyerni a románok ellen, akkor az Írország–Grúzia összecsapás győztesével folytathatják a 9-12. helyért, vereség esetén marad a 13-16. helyért való küzdelem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában