„Emléked az ECSGYK szívében tovább él" - írták

2 órája

Egykori pécsi munkahelye is megemlékezett a tragikus sorsú Bódog Dánielről

A pécsi Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ (ECSGYK) szívszorító bejegyzésben emlékezett meg egykori munkatársáról, a szeptember 6-án eltűnt 29 éves pécsi születésű fiúról, Bódog Dánielről, aki sajnos sosem tér már haza.

Bama.hu

Hírportálunk szerdán számolt be arról, hogy Bódog Dániel édesanyja posztban közölte a szomorú hírt: „Dani örökre itt hagyott minket!".

Az ECSGYK Facebook-oldalán közzétett búcsúzást, amelyet - mint írták – a 29 évesen örökre elment fiatal, tehetséges, ragyogó fiatalembernek címeztek, változtatás nélkül közöljük:

„Dani!

Most búcsúzik Tőled az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ valamennyi munkatársa. 2018. januárjában érkeztél közénk pályakezdőként. Több mint két évig voltál üde színfoltja intézményünknek. Fiatalságod ellenére mély komolysággal, elszántsággal és elhivatottsággal álltál neki a családok és gyermekek segítésének. Aktívan részt vettél az ECSGYK életében. Sokan a szívükbe zártak akkor….

2024. szeptember 6-án mély megdöbbenéssel olvastuk/hallgattuk az eltűnésedről szóló híreket. Aggódtunk érted, és végig bíztunk abban, hogy épségben felbukkansz valahonnan. Tegnap tudtuk meg azt, amit nem akartunk elfogadni… már soha nem jössz vissza. Más utat jársz már.

Emléked az ECSGYK szívében tovább él. Nyugodj békében!”.

Ahogy hírportálunk is beszámolt róla, szeptember 6-án Dániel Kalocsa és Dusnok között szállt le a buszról, mert rosszul érezte magát. Szülei rögtön a segítségére siettek, de már sehol sem találták gyermeküket. A teol.hu információi szerint Dániel súlyos magánéleti gondokkal küzdött, ezért akart egy hosszabb időre Baranya vármegyébe, a szüleihez hazaköltözni Budapestről.

Eltűnését követően a fiút mindenhol keresték, csapatokat indítottak felkutatására esőben és szélben is. Szeptember 14-én nagyszabású keresőakciót szerveztek: polgárok és civilek eredtek a férfi nyomába. Két csapatra oszlott a keresés: Kalocsától Fajszig és Fajsztól Sükösdig próbálták a kilenc napja eltűnt fiatalembert megtalálni. Földön, vízen és levegőben is közel százan keresték Dánielt, de a hatalmas erőfeszítés ellenére sem bukkantak rá.

Az édesanya végig reménykedett abban, hogy fiát épségben megtalálják. Szeptember 17-én azonban a remény benne és mindenkiben, aki segítségükre sietett, szertefoszlott. Megtalálták Dániel holttestét.

Az édesanya így írt róla közösségi oldalán:

„Sajnos ma estére megbizonyosodhattunk róla, hogy Dani örökre itt hagyott minket! Baleset érhette. Kérem, hogy a találgatásokat kerüljük el ezután. Köszönjük a segítséget, a megosztásokat, a kereséseket... az együttérzést!”

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában