Megperzselődtek

2 órája

Malac ügy: az olasz nyaralás és a húsos szenyó

A malac ügyben megperzsölődött Pécsi Közterület-felügyelet vezetője inkább Olaszországban nyaralt, minthogy a cég átalakításáról szóló eseményen ott legyen.

Bóka Máté Ciprián

Állítólag befizetett olaszországi nyaralásán van a hivatalos indoklás szerint Schrancz Richárd, a Pécsi Közterület-felügyelet vezetője, akit többen is kerestek volna a héten akkor, amikor éppen a szervezet átalakításáról volt szó a közgyűlésen. A felügyelőségen a malac sztorit már nem merik letagadni, hiszen a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy tavaly valóban befogtak egy disznót a közteresek, amelynek azonban lába kélt a gyepmesteri telepről. 

Azóta napvilágra került egy olyan beszélgetés is, amit a gyepmesteri telep frissen felszerelt kamerája rögzített és azon két felügyelő arról beszélget, hogy ki vihette el a malacot. Szerkesztőségünkhöz pedig egy másik forrástól került ki egy hangfelvétel, amin szintén az egyik pécsi közteres beszél a malac ügyről, és egyik baloldali képviselőt, mostanában a kertvárosi választókerületben civil jelöltként mutatkozó jobbikost, Fürj Csabát emlegeti.

A baloldali politikustól már hetekkel ezelőtt megkérdeztük az eset kapcsán a véleményét, de nem reagált. A keddi közgyűlés szünetében is próbálkoztunk, de válasz helyett  – stílszerűen – egy sertéshúsos szendvicset kezdett el majszolni, kijelentette, hogy nem is fog válaszolni nekünk.  

A Pécsi Közterület-felügyelethez mindenesetre felvettek néhány embert, mert az amúgy pécsieket rendszeresen bírságoló szervezet intézményének jogszerű működéséhez kellett egy jogi referens. Elvileg egy gazdasági referenst, egy ebrendészeti koordinátort, illetve egy adminisztrációs ügyintézőt is felvesznek. Ám a szervezet vezetőjének, az olaszországi nyaralását éppen most töltő Schrancz Richárdnak nem esett bántódása. Helyette az Operatív és Adminisztrációs Osztályt megszüntették, vezetőjét pedig lefokozták. 

Lényegében a létszámbeemeléssel több felügyelő nem lett, csupán az adminisztratív állomány létszáma nőtt, úgy tudjuk, hogy a malac ügyben feljelentést is tehetnek a közteresek részéről, hogy legalább a szervezet nimbuszát megvédjék. 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában