4 FOR EUROPE

2 órája

Európai uniós tematikájú versenyt hirdet középiskolásoknak

A magyarországi Europe Direct Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája 4 FOR EUROPE címmel ismét országos, európai uniós tematikájú versenyt hirdet középiskolás diákoknak Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

Bama.hu

A vetélkedőre négyfős középiskolai csapatok és felkészítő tanáraik jelentkezését várjuk. Minden iskolából tetszőleges számú csapat nevezhet. A csoportok regisztrációját 2024. október 5., 12.00 óráig fogadjuk a http://ed.kjmk.hu weboldalon, amelyen a rendezvénnyel kapcsolatos aktuális információk is olvashatók. A regisztráció csak a felkészítő tanár adatainak (név, e-mail, telefonszám) megadása esetén érvényes!

 

A VETÉLKEDŐ MENETE

I. forduló – Online feladatok

Az első forduló az Európai Unióval, annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból áll, amelyeket a verseny weboldalán oldhatnak meg a csapatok.

Az első forduló kezdete: 2024. szeptember 16., 12.00 óra

A feladatok megoldási határideje: 2024. október 12., 24.00 óra

 

II. forduló – Regionális döntők 7 helyszínen, 2024. november 21.

Az első, online forduló összesített eredménye alapján minden régióból a 10 legjobb csapat kap meghívást a regionális döntőkbe, ahová egy iskolából legfeljebb két csapat juthat be. Helyszínek: Budapest, Debrecen, Győr, Kecskemét, Salgótarján, Szekszárd, Veszprém.

A regionális döntőkön első helyezett csapatok diákjai, felkészítő tanáraik kíséretében ötnapos kiránduláson vehetnek részt Lengyelországban az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének szervezésében 2025. április 9–13. között.

A regionális döntők második és harmadik helyezett csapatai utazási utalványokat nyernek. A regionális döntőkben minden további részt vevő csapat díjazásban részesül! Az online feladatokat teljesítő csapatok felkészítő tanárai számára, meghívásos alapú brüsszeli tanulmányúton való részvételi lehetőséget kínálunk, előreláthatólag 2025 áprilisában. A tanulmányúton való részvételi szándékot a regisztrációkor kell jelezni.

 

III. forduló – Országos döntő – Budapest, 2024. december 12.

Az országos döntőbe a regionális döntőkön első helyezést elért csapatok jutnak tovább.

Helyszín: Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, Európa Pont, Budapest, Lövőház utca 35.

Az országos döntő első és második helyezett csapatának osztálya és felkészítő tanára strasbourgi Euroscola programon vehetnek részt az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájának szervezésében 2025 első felében (csoportonként maximum 26 fő tanárokkal együtt). Minden további, a döntőn részt vevő csapat értékes díjazásban részesül!

A vetélkedőre négyfős csapatok és felkészítő tanáraik jelentkezhetnek. Minden iskolából tetszőleges számú csapat nevezhet.

A csoportok 2024. október 5., 12.00 óráig regisztrálhatnak a http://ed.kjmk.hu weboldalon, amelyen a rendezvénnyel kapcsolatos aktuális információk is olvashatók.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában