Mik vannak?

2024.08.30. 17:33

Disznós sztori borzolja a kedélyeket a pécsi köztereseknél

Erőteljesen tartja magát az a szóbeszéd a Pécsi Közterület-felügyelet berkein belül, hogy hónapokkal ezelőtt befogtak egy sertést Pécsen, amelyért aztán állítólag egy önkormányzati képviselő jelentkezett. Hivatalosan tagadnak.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Czinege Melinda

Egy mázsa nehéz is lehetett az a disznó, amelyet egy darabig állítólag etetgettek a Pécsi Közterület-felügyelet munkatársai – ez derült ki abból a birtokunkba került hangfelvételből, amelyen az egyik felügyelő beszél történetről. A sztori szerint hónapokkal ezelőtt állampolgári bejelentésre fogtak be egy sertést a közteresek, akik amúgy általában kóbor kutyákat, vagy macskákat szoktak közterületekről elvenni, de előfordult már olyan is, hogy rókát szállítottak el az óvoda udvarából. 

A történet – ami masszív pletykaként tartja magát – szerint a sertést az egyik felügyelő szerette volna gondozni, ám azért jelentkezett az egyik baloldali önkormányzati képviselő. A történet kapcsán az első információink még arról szóltak, hogy az eset néhány napja lehetett, de kiderült, hogy hónapokkal ezelőtti sztoriról lehet inkább szó. Igyekeztünk pontosabb információkhoz jutni a Pécsi Közterület-felügyelet vezetőjénél, Schrancz Richárdnál, akinél először a néhány nappal ezelőtti verzió kapcsán érdeklődtünk, de írásos megkeresésünkre azonban nem reagált, mobiltelefonját sem vette fel, végül a közteresek irodájában értük utol telefonon. Ekkor zavaros magyarázkodással valamilyen jogszabályra, rendeletre hivatkozott, hogy miért nem hajlandó válaszolni, majd pedig letagadta, hogy ilyesmi előfordult volna. Schrancz Richárd egyébként mindeddig egyetlen megkeresésünkre sem reagált, telefonbeszélgetésünk során most is Barabás Béla és Marton Ferenc városházi baloldali propagandistákhoz akart irányítani. 

Feljelentésnek ezt kell tartalmaznia

A beszélgetés után jutott csak el hozzánk azonban az említett hangfelvétel, amelyen megnevezik az egyik önkormányzati képviselőt, aki állítólag elvitte végül az állatot, illetve a felvételen az egyik felügyelő neve is előkerül, aki etette az állatot. Mivel a történet több szempontból is aggályos – ha valóban ez megtörténhetett Pécsen –, ezért a  rendőrséghez fordultuk, hogy tudnak-e az esetről, és hivatalból indítanak-e eljárást. A rendőrség azonban közölte, hogy a megadott időben és a leírt körülmények alapján rendőrségi eljárást vagy intézkedést nem tudtak beazonosítani. 

Kiemelték, hogy mindenkinek alanyi joga, hogy a vélelmezett jogsértést a rendőrség tudomására hozza. A rendőrség gyakorlata következetes: a vélelmezett jogsértés körülményeinek tisztázásához, illetve az eljárás megindításához a feljelentésnek tartalmaznia kell a feljelentett cselekmény helyét és idejét, az elkövetés körülményeinek leírását, továbbá a bizonyítási eszközök megjelölését, lehetőség szerint azokat eredetben csatolva a feljelentéshez.

Rengeteg problémát találtak

Megírtuk, hogy miközben számolatlanul osztogatták a bírságokat, razziázgattak a jogszabályokra hivatkozva a felügyelet munkatársai, addig a szervezetnél a belső ellenőrök jogszerűtlenségeket és káoszt találtak a vizsgálatuk során, amiket aztán 18 oldalon keresztül részletesen taglaltak. A vizsgálatot az előzte meg, hogy az önkormányzati képviselőknek eljuttattak egy dokumentumot, amit egy, a Pécsi Közterület-felügyeletet belülről alaposan ismerő munkatárs fogalmazott meg. Ebben a Péterffy Attila pécsi polgármester által a cég élére kinevezett Schranz Richárd tevékenységét, a felügyeletnél zajló súlyos problémákat foglalta össze.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában