Labdarúgás

2024.08.26. 18:40

Összehozta a PMFC-Lőrinc rangadót Gellei Imre

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Élőben sorsolták ki az M4 Sporton a labdarúgó Magyar Kupa 3. fordulóját, amely során már az élvonalbeli és a másodosztályú klubok is csatlakoznak a kiíráshoz. A tévé előtt három baranyai együttes képviselői izgulhattak. Az első két fordulót sikerrel megvívó PMFC, illetve a két NB II.-es gárda, a Szentlőrinc SE és a HR-Rent Kozármisleny várta ellenfelét.

A golyókat Gellei Imre húzta, s már a második körben egy baranyai klub akadt a kezébe. A HR-Rent Kozármislenyt húzta ki az élvonalbeli Kecskeméti TE riválisának. Így a kék-fehérek szurkolói hazai környezetben próbálhatják majd kiszurkolni Turiék továbbjutását a lilák ellen. A siker elérése nem lehetetlen küldetés.

A másik két együttes ugyan az élvonalbeli ellenfeleket elkerülte, egymást viszont nem tudta. A harmadosztályú PMFC az NB II. éllovasát, a Szentlőrinc SE-t fogadja majd a Stadion utcában egy igazi megyei rangadóra. A Waltner Róberttel száguldó lőrincieket biztosan katlan hangulat fogadja majd Pécsen. Afelől sincs persze kétség, hogy az osztálykülönbség ellenére Aczél Zoltán tanítványai nem fognak feltett kézzel pályra lépni.

A MOL Magyar Kupa harmadik fordulóját szeptember 14-15-én, szombat-vasárnap rendezik majd. A pontos időpontokat egyfelől a klubok egyeztetik egymással, másfelől a televíziós közvetítés is befolyásolhatja akár a napot, akár a kezdés óráját.

A baranyai csapatok párosítása: PMFC–Szentlőrinc, HR-Rent Kozármisleny–Kecskemét (NB I.).

A további NB I.-es együttesek párosítása: FC Hatvan (NB III.)–Zalaegerszeg, Budafoki MTE (NB II.)–Ferencváros, Dunavarsány (Pest I.)–Újpest, Szombathely (NB III.)–Puskás Akadémia, Kazincbarcika (NB II.)–Diósgyőr, Békéscsaba (NB II.)–Debrecen, Vasas (NB II.)–Nyíregyháza, Putnok (NB III.)–Győr, Hódmezővásárhely (NB III.)–MTK, Mezőörs (Győr I.)–Paks, Monor (NB III.)–Fehérvár FC.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában