Labdarúgás

2024.08.04. 19:31

Magabiztos sikert aratott a Szentlőrinc a Soroksár ellen (galéria)

Győzelemmel folytatta az NB II.-es szereplését az újonc Szentlőrinc SE, ajkai sikere után első hazai meccsén a Soroksárt verte meggyőző teljesítménnyel.

Kvanduk Bence

Szinte még el sem foglalta minden szurkoló a helyén a lelátó, amikor a labda már a Soroksár hálójában pihent. Egy bal oldal lőrinci akció végén Nagy Richárd adta be mélységből a labdát, s a Helesh elől menteni igyekvő Bolla Gergő átcsúsztatta Mergl felett a labdát.

A korán bekapott gól egy rövid időre megfogta a Sorit, de szép lassan kiegyenlítődött a meccs, sőt, Köbölék komoly zavarokat tudtak okozni a hazai védelemben. Egy ilyet ki is használtak a 24. percben. A jobbról érkező labdát a hosszúnál Halmai Ádám sodorta a kapuba.

Nem sokkal később aztán Lovrencsics fejelhetett teljesen üresen, de a kapu fölé ment a kísérlete.

A fordulás után a Lőrinc kiharcolt egy büntetőt, amit Tóth-Gábor magabiztosan értékesített is, majd az önbizalomtól duzzadó csatár két perccel később újra betalált. Szinte a tizenhatos vonaláról pöccintett elegánsan Mergl mellett a bal alsóba. Ezzel pedig el is döntötte a pontok sorsát.

SZENTLŐRINC–SOROKSÁR SC 3–1 (1–1)
Labdarúgó NB II., 2. forduló. Szentlőrinc, 500 néző. Vezette: Sipos T. (Mohos, Bertalan). 
SZENTLŐRINC: Gyurján – Szekszárdi T., Szekszárdi M., Dinnyés, Rab – Medgyesi (Hajdú R., 61.),  Kesztyűs M. – Helesh (Nagy M., 88.), Nagy R. (Hleba, 81.), Papp Cs. (Stifter, a szünetben) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Waltner Róbert. 
SOROKSÁR: Mergl – Kaján N., Say, Króner, Bolla (Nagy O., 64.) – Vass Á. (Manner, 64.), Németh E. – Szabó Sz. (Dobos, 72.), Köböl, Halmai Á. (Korozmán, 72.) – Lovrencsics B. (Dragóner, 77.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.
Gólszerzők: Bolla (2. – öngól), Tóth Gábor (65., 67. – az elsőt büntetőből), ill. Halmai Á. (24.).

Következik: Mezőkövesd–Szentlőrinc (08. 11., 19.00).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában