Múltidéző

2 órája

Az ősz nem volt akadály: pulóverben, kabátban is irány a vásártér! – GALÉRIA

„Párisba tegnap beszökött az Ősz. Szent Mihály útján suhant nesztelen [...]” – így kezdődik Ady Endre ismert verse. Franciaország fővárosa helyett akár Pécs nevét is beilleszthetnénk ide.

Czeczon Enikő

A pécsi vásárban minden van – kis kereséssel még a legabszurabb tárgyak is előkerülnek

Fotó: Laufer László

És igazából azt is ki kellene cserélni, hogy „nesztelen” – mert ami itt szeptember első hetében történt, minden volt, csak nem csendes. Ez az időjárás kicsit keresztülhúzta a pécsi vásártérre kiérkezők terveit, de régen se volt ez akadály a vásárlóknak. 

Hatalmas tömegek érkeztek rossz időben is a piacra, csak alaposan felöltözve. Nagykabátban, sálban és sapkában ültek kis székükön az árusok is, és így kínálták portékáikat. Nem meglepő, hogy az eladni kívánt termékek között, a rossz idő beköszöntével, megjelentek a vastag szövet- és gyapjúkabátok is, amelyeket nagyon jó áron lehetett beszerezni.

Azt hihetnénk, hogy régen az emberek bakancsot húztak, amint beköszöntött a hideg, de ez nem igaz. Nagyon sokan vásárolták a márkás cipőket, például Adidas surranókat is, amik még ha nem is úgy melegítették a lábat, ahogy kellene, de legalább igenis menők voltak. 

Persze, nem mindig esővel érkezett az ősz. Volt, hogy rögtön az indián nyár köszöntött az itt élőkre, és még hetekig élvezhették pólóban és dzsekiben a jó időt, és az ételsor menüjeit még a szabad ég alá helyezett asztaloknál fogyasztották el.

Ahogy vittek ki csetreszeket, úgy az autóvásár is teljes gőzzel üzemelt a hűvösebb hónapokban, ami azért nem meglepő, mert ki ne szeretné, ha ősszel és télen a viszonylag meleg autóban ül és úgy jut A-ból B-be, mint gyalog vagy kerékpáron közlekedve, megázva vagy éppen átfagyva.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában