Debütál

2 órája

Koncerttel mutatkozik be a pécsi zene új egyesülete

Elkezdődik az őszi prémium koncertsorozat a Liszt Ferenc hangversenyteremben (Zsolnay Negyed, E22 épület, III. emelet). Elsőként a Zene világnapja alkalmából, október elsején 19 órakor a Pécsi Zenéért és Zenészekért Egyesület szervez bemutatkozó koncertet.

Mészáros B. Endre

Különleges fellépésre számíthatunk

Fotó: MW

Ez a szervezet azért jött létre, hogy a változatos formációk és hangok világában folyamatos, támogató civil bázist teremtsen. Most a Pannon Filharmonikusok 20 éves (N)évfordulója kapcsán, valamint egy jóval régebbi történet felelevenítése mentén szerveződött az új egyesület. Ugyanis a Pécsi Zenekedvelők Egyesülete 1895. február 2-án alakult meg, az akkori zeneiskola, az egyházi és világi zenei műhelyek között. S e kör eszmeiségének tiszteletére 2024. február 2-án megalapították a Pécsi Zenéért és Zenészekért Egyesületet, melynek alapító tagjai Pécs professzionális zenei együttesének, a Pannon Filharmonikusoknak örökös tagjai és Lickl-díjas zenebarátai. 

Az egyesület célja, hogy a pécsi zenét szerető, hallgató, támogató civileket és a pécsi muzsikusokat összefogja annak érdekében, hogy közösen ápolják a pécsi zenei életet. Továbbá, hogy bemutassák, közkinccsé tegyék, megszerettessék és tanítsák a zenét, elősegítik neves pécsi zenészek és pécsi zenekarok erkölcsi és anyagi megbecsülését is. Mert az alapelv az, hogy a zene gyógyít és nevel, közösséget épít és erősít.

Az október elsejei koncert fellépői: Hoffner Tibor és a PTE MK Nőikar, Herpay Ágnes - fagottművész, Deák Márta - hegedűművész, Herpay Ágnes - fagottművész és Laduver Mihály - klarinétművész, Kiss Szabolcs - harsonaművész Szendrői Zsuzsanna - szaxofonművész, Szendrői-Kiss Johanna.

A koncert ingyenes, de regisztrációhoz ([email protected]) kötött.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában