Labdarúgás

2024.08.24. 09:01

Borítania kellene a papírformát a PTE-PEAC és a Mohács csapatának, de a PMFC sem veheti félvállról a kupameccset

A MOL Magyar Kupa első körét követően hat baranyai labdarúgócsapatból három maradt talpon, de a hétvégi, második forduló párosításait látva nagy meglepetés lenne, ha már két együttes is sikerrel venné a közelgő akadályt. A PTE-PEAC és a Mohács hazai környezetben, míg a PMFC idegenben vívhatja ki a továbbjutást szombat délután.

Móga Richárd

Fotó: Kiss Albert

Száznegyvennégy együttessel kezdődött meg MOL Magyar Kupa 2024/25-ös szezonja, ráadásul a nyitányon még hat baranyai labdarúgócsapat is rajthoz állt, de a hétvégén esedékes második körben már csak a harmadosztályban szereplő PTE-PEAC, a PMFC, valamint a Baranya Vármegyei I.-es bajnokságra készülő Mohács lesz érdekelt.

A továbbjutáshoz borítania kellene a papírformát Péter József legénységének.
A továbbjutáshoz borítania kellene a papírformát Péter József legénységének.
Forrás: Mohácsi TE 1888

Előbbi gól nélküli döntetlent játszott a nyitányon a Bonyhád vendégeként, majd büntetőpárbaj során diadalmaskodott (4–5). Igaz, mindeközben Nagykanizsán sem szakadt ki a gólzsák, csupán Szökrönyös Dániel negyvenedik percben szerzett találata döntött a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő ellen, így a kupaszereplést látva izgalmas meccsre lehetne számítani, ahol egyetlen gól is továbbjutást érhet. Ha viszont az NB III.-as tabellát veszük szemügyre, akkor azt látni, hogy jelenleg jóval nagyobb különbség van a két fél között: négy fordulót követően a Nagykanizsa kilenc pontot szerzett, s ezzel szemben a pécsi klub egyedüliként még nem szerzett pontot, ráadásul a huszonkét kapott találat sem mutat túl jól. Ennek fényében tehát nagy meglepetés lenne, ha a harmadosztály sereghajtója sikerrel venne még egy akadályt.

A PMFC sem lehet teljesen elégedett eddig az idényével, két győzelmet és két vereséget mutathat fel Aczél Zoltán a pontvadászat során, de a MOL Magyar Kupa egy másik kávéház. Ahogy a nyitányon a Kakasd (0–1), úgy ismét egy vármegye egyes együttes, a Somogysárd ellen kellene maradandót alkotni. A somogyi alakulat játék nélkül jutott tovább, a bajnokságban viszont már pályára léphetett, s 5–2-es győzelmet aratott a Tabi VSC otthonában. Szenzáció lenne, ha borulna a papírforma, de ettől szép a kupasorozat, egy meccs alkalmával gyakorlatilag bármi megtörténhet.

A Mohács hazai környezetben bizonyíthat, méghozzá egy magasabb osztályban vitézkedő csapat, a III. Ker. VSE ellen. Péter József legénysége hivatalosan a hétvégén kezdte volna meg a pontvadászatot, de nyilván senki nem csalódott, hogy tolódik a szezonkezdés, pláne ha sikerülne meglepetést okozni. Az első fordulóban a Nagybajom együttesét egy fordulatos találkozón gyűrte le a baranyai brigád (2–3), ez nagy löketet adhat a folytatásra, de a III. Ker. TVE csapatának sem kell szomszédba menni egy kis lendületért, hiszen egy 3–1-es Bicske elleni rangadót hagyott maga mögött a harmadosztályban idén még nyeretlen gárda.

Érdemes megjegyezni, hogy az élvonalbeli és az NB II.-es klubok a harmadik fordulóban lépnek be, és a harmadik körben erőnyerők, tehát nem sorsolják őket egymáshoz.

Baranyai érdekeltségű párosítások: PTE-PEAC–FC Nagykanizsa, (08.24., 10.00), Mohácsi TE 1888–III. Ker. TVE, (08.24., 16.00), Somogysárd SE–PMFC, (08.24., 16.30).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában