Kosárlabda

2024.08.06. 15:06

A három pécsivel kiegészülő U18-as magyar női kosárlabda-válogatott nyolcaddöntőre készül Olaszország ellen

Móga Richárd

Forrás: FIBA

Csoportharmadikként zárt, és készülhet az Olaszország elleni nyolcaddöntőre a portugáliai U18-as Európa-bajnokságon a három pécsivel kiegészülő magyar női kosárlabda-válogatott.

Álomszerűen kezdte a tornát Laczka Miklós együttese, ugyanis a nyitányon Horvátország nem jelentett különösebb problémát (63–40). A győzelemben kulcsszerepe volt az NKA Universitas Pécs két játékosának, Josepovits Kingának és Rátkai Eszternek. Előbbi nyolc, utóbbi pedig tizenegy pontot tett a közösbe.

A lendület némileg elfogyott a második meccsre, Belgium ellen, bár az utolsó negyedet még hatpontos előnyről lehetett várni. A végjáték viszont borzasztóan alakult, 16–5-el zárt a rivális, így elszenvedte első vereséget a magyar válogatott az Európa-bajnokságon (60–55). Azon a találkozón Josepovits hét, Rátkai pedig újból tizenegy pontot jegyzett.

A csoportkör utolsó fordulójában Lengyelország következett: az első félidővel nem volt gond, azonban a nagyszünetet követően a lengyel csapat szárnyra kapott (22–7), ráadásul az utolsó felvonásban is tovább nőtt a különbség (63–49). Josepovits négy, Rátkai pedig hat pontot szórt. A még nem említett baranyai kosárlabdázó, Gréts Dalma eddig összesen tizenegy percet kapott a bizonyításra Portugáliában, de pontot még nem szerzett. Legközelebb szerdán, 16.30-kor lesz lehetősége javítani a nyolcaddöntőben, Olaszország ellen.

További nyolcaddöntők: Finnország–Szlovénia, Spanyolország–Luxemburg, Lengyelország–Szerbia, Franciaország–Lettország, Törökország–Izrael, Belgium–Németország, Portugália–Horvátország.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában