Labdarúgás

2024.07.27. 10:04

Nem hiszik, hogy a bab is hús a HR-Rent Kozármislenynél

Vasárnap 19 órakor elrajtol a labdarúgó NB II.-ben a HR-Rent Kozármisleny a Békéscsaba ellen. A nyári szünetben a kék-fehérek sem tétlenkedtek, de még nincs teljesen kész a keret. Az biztos, hogy figyelmetlenek nem lesznek a következő évben.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

– Hogyan értékeli a nyári változásokat?
– Első lépésként nagyon fontos volt, hogy azt a magot egyben tudtuk tartani, amivel éve óta sikeresek vagyunk, és jól építkezünk – kezdte Magyar Márk klubigazgató. – Aztán fontos volt, hogy Pinezits Mátéra rátaláltunk. Persze a puding próbája az evés, és a szurkolók majd úgy is a pontok, a helyezés alapján fogja eldönteni, jól választottunk-e. Mindemelett azt mondhatom, hogy szerintem jól döntöttünk, mindenki jól kijön a Mátéval, és jó munkát végez. Tudtuk, hogy nem mennyiséget, hanem minőséget kell hoznunk az alapcsapatunk mellé. Lesz még pár bejelentésünk a hiányposztokra. Kiss Balázs egy több poszton használható jolly joker játékos, de sérülése volt, türelmesnek kell lennünk. Illetve Rácz László is a korábbi vállsérülése miatt az első fordulókban nem lesz bevethető. Neki olyan erősségei vannak, amiben korábban mi elmaradtunk. A fejjátékunk, a csapat magassága javul vele. A tavalyi kapott góljaink jó részét elkerülhetjük, ha ő ott van a védelmünkben. Emellett szerettük volna megfiatalítani is a keretet, ennek szellemében lesz még jó néhány fiatalszabálynak is megfelelő érkezőnk. A Pakssal aláírtunk egy kooperációs szerződést, így onnan is érkezhetnek játékosok. Abszolút benne van a pakliban, hogy még változik a keret.

– Milyen célokkal vágnak neki az idénynek?
– Két célt fogalmaztunk meg, az egyik a bennmaradás. Nem verhet át minket, hogy tavaly jól szerepeltünk. Ilyenkor szoktak pofáraesni csapatok, amikor azt hiszik a bab is hús, minden megy magától. Nem elég a cipőt kirakni a pályára, mert senki nem fogja könnyen adni a pontokat. A másik cél a fiatalítás, amit Pinezits Máté is elfogadott. Ennek ellenére ahogy eddig is, minden meccset meg akarunk nyerni. Ha százszázalékon pörgünk, akkor bárkit legyőzhetünk, ha kiengedünk, bárkitől kaphatunk egy nagyobb pofont is!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában