Atlétika

2024.07.14. 09:35

Második ötkarikás versenyére készülhet a pécsi gyorsgyalogló, Récsei Rita

Móga Richárd

Fotó: Szabó Miklós

A tartalékokkal együtt húsz magyar atléta lehet ott a 2024-es párizsi olimpián, köztük a pécsi születésű gyorsgyalogló, Récsei Rita is, aki többek között a Magyar Honvédség Sportszázad szakaszvezetője.

– Párizs fontos állomás, de nem cél, hanem eszköz – hangsúlyozta Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke. –Változatlanul a 2026-os birminghami Európa-bajnokság és a 2028-as Los Angeles-i olimpia a fő célunk, mindent ennek szemüvegén keresztül nézünk. Párizs kapcsán helyezésbeli elvárásaink nincsenek, a cél, hogy atlétáink elégedetten térjenek haza a játékokról, és legyenek büszkék a saját teljesítményükre.

A mostani csapatból Oláh Barbara, Krizsán Xénia és Venyercsán Bence Rióban és Tokióban is ott volt az indulók között, míg Madarász Viktória és Helebrandt Máté karrierje negyedik olimpiáján szerepelhet.

Második ötkarikás versenyére készülhet Kozák Luca, Halász Bence, Gyurátz Réka, Récsei Rita és Wagner-Gyürkés Viktória. Újonc lesz Bánhidi-Farkas Petra, Kerekes Gréta, Klekner Hanga, Molnár Attila, Nemes Rita, Rába Dániel, Takács Boglárka, Spiller Tiziana, Tóth Norbert és Varga Donát.

A legutóbbi, tokiói játékokon 19 magyar atléta vett részt.

Az atlétikai versenyekre augusztus 1. és 11. között kerül sor Párizsban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában