Kézilabda

2023.09.02. 09:00

Felpörögnek az események a női és a férfi kézilabda élvonalában

Kvanduk Bence

Fotó: Karnok Csaba

Már nincs idő variálni, tesztelni, gyakorolni! Eljött a pillanat, amikor már élesben kell kivinni mindent a pályára, s gyűjteni a két pontokat hétvégéről hétvégére. Szombaton 18 órakor a Carbonex-Komló férfikézilabda-csapat elrajtol ugyanis az NB I.-ben a NEKA otthonában, s egy jó darabig nem is lesz megállás. 

– Mindenhol a kulcs a mentalitásunk – kezdte Marosán György vezetőedző a klub felületein. – Ha azt a mentalitást, amit elültettünk a nyáron a társaságban, tudjuk tartani, magasabb szintre emelni, akkor komoly pontszerzési esélyünk van bárhol. Nehéz a feladat, nemes a feladat. Sok labda nélküli mozgásra lesz szükség, nagyon jó lövőszázalékra támadásban, de a legfontosabb szakmailag a védekezésünk feszessége. Vannak terveink, bízom benne, hogy meg is valósítjuk azokat! 

Persze a vezetőedzőnek nem volt könnyű feladata a nyáron, hiszen betegségek, sérülések hátráltatták a csapategység felépítését, de az újonnan érkezők gyorsan megtalálták a közös hangot a már régóta a klubot szolgálókkal, s a főpróba is elég jól sikerül ahhoz, hogy bizakodva tekintsenek a szurkolók a YouTube-on közvetített meccs elé. 

Ugyanez igaz a Kozármisleny KA női kézilabdacsapatára, amely az előző idényben az NB I. B második helyén végezve kiharcolta a lehetőséget, hogy az élvonalban szerepeljen. Ráadásul a gárda azonnal hazai környezetben futhat neki a kihívásoknak. Szombaton 18.00-kor a Vác lesz Policsék ellenfele, akik ellen máris megmutathatják, ott a helyük az élvonalban. 

Az biztos, hogy a fiatalos mislenyi gárdának hatalmas szüksége lesz már itt az idény elején is a szurkolóik támogatására, hogy a nehéz periódusokon minél gyorsabban átlendüljenek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában