Pályázat

4 órája

Látványosan és szórakoztatóan népszerűsítenék a tudományt

A Tudományos Mecenatúra pályázaton Kemenesi Gábor (Biológiai Intézet) és Lente Gábor (Kémiai Intézet) is jelentős támogatást nyert el a Tudományos eredmények népszerűsítése kategóriában.

Bama.hu

Kemenesi Gábor, a PTE Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője, a koronavírus téma szakértője

Fotó: MW

A Természettudományi Kar honlapja számolt be arról, hogy Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból 2024 tavaszán meghirdetett Tudományos Mecenatúra pályázat eredményeit október 10-én hozták nyilvánosságra egy sajtótájékoztatóval egybekötve. A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának két oktatója is sikerrel járt a Tudományos eredmények népszerűsítése kategóriában, összesen közel 43 millió forint támogatást elnyerve.

A nyertes pályázatok: Kemenesi Gábor (a Biológiai Intézet docense, a Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője): Vírusvadászat - Legyél te is igazi virológus! vodcast sorozat, illetve Lente Gábor (a Kémiai Intézet igazgatója): Tudományos ismeretterjesztő videók, podcastok, weboldalak és oktatási segédanyagok készítése a Metaverzum Médiaműhelyben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában