Labdarúgás

3 órája

Három ponttal távozott a fővárosból a Szentlőrinc

Ismét idegenben kellett pályára lépnie Walter Róbert együttesének. A Szentlőrinc Honvéd elleni győzelmével zárult a 10. forduló a labdarúgó-másodosztályban.

Tóth Dávid

A bajnokságot remekül kezdő Szentlőrinc három nyeretlen találkozót követően a fővárosba utazott, hogy a Merkantil Bank Liga (NB II.) 10. fordulójában megmérkőzzön a Honvéd gárdájával. 

Keresztes Bence góljával győzött a Szentlőrinc.
Keresztes csereként szerzett győztes gólt, újra a tabella élmezőnyében a Szentlőrinc. 
Fotó: Kovácsevics Dusán/Szentlőrinc SE

Az előjelek egyik fél számára sem voltak kedvezőek, mindkét együttesnek akadtak hiányzói, a Honvéd ráadásul eddigi kilenc meccséből csupán kettőt tudott megnyerni. 

A Szentlőrinc dominálta az első félidőt

A vendégek nagyon korán jelezték, hogy ők bizony a 3 pont reményében érkeztek a fővárosba. Nagy beadását az újonnan szerződtetett Vingler fejelte a kapufára a 7. percben, majd negyedóra múlva Kiss-Szemán lőtt a kapu fölé. Ezt követően magára talált Laczkó Zsolt együttese is, de nagy lehetőség ismét csak a Szentlőrinc előtt adódott: Nagy Richárd szabadrúgását hatalmas bravúrral védte Dúzs. A félidő vége előtt aztán megszületett az első kaput eltaláló lövése a Honvédnak is, de Gyurjánnak nem okozott gondot Lőrinczy távoli kísérlete. 

Waltner Róbert nem kockáztatott

A félidőben a vendégek mestere lekapta a meccs elején sárga lapot kapó Szekszárdi Tamást, de a csapat lendületére ez nem volt kihatással, nagy elánnal kezdték a második etapot is.  Ahogy telt az idő egyre bátrabban támadott a hazai csapat is, a 72. percben Simon hibázott nagy helyzetben. A 81. percben aztán megtört a jég, és egy újabb remek Nagy szabadrúgást követően a csereként beálló Keresztes csúsztatásával megszerezte a vezetést a Szentlőrinc. Ezt követően már csak egy kemény Gyurján kijövetel borzolta a kedélyeket, az eredmény már nem változott, így a szentlőrinciek három nyeretlen találkozót követően újra visszataláltak a helyes útra, és pontszámban beérték az éllovas Kisvárdát. 

Merkantil Bank Liga NB II., 10. forduló

Honvéd FC–Szentlőrinc SE 0–1 (0–0)

Labdarúgó NB II. 10. forduló. Szentlőrinc SE: Gyurján – Szekszárdi T. (Keresztes 46.), Dinnyés, Szekszárdi M. (Tarcson 81.), Stifter – Kiss-Szemán (Medgyesi 65.), Nagy, Vingler, Hajdú, Helesh (Bíró 55.) – Tóth-Gábor.

Gólszerző: Keresztes (81.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában