NB II.-es foci

2023.01.02. 18:58

Mindenki rendesen elvégezte a házi feladatot a PMFC-nél

Hétfőn elkezdte mind a három NB II.-es labdarúgócsapat rövid felkészülését a tavaszi idényre, hiszen január 29-én már tétmeccs vár rájuk. A PMFC-nél új arc egyelőre nincsen.

K. B.

Fotó: Löffler Péter

Belevágott a közös munkába a PMFC, de természetesen eddig sem lógatták a lábukat a labdarúgók.

– Volt házi feladat kiosztva. A digitális világban élünk, így tudjuk, hogy mindenki elvégezte ezt maximálisan – árulta el 2023 első labdás edzése előtt Weitner Ádám, a PMFC vezetőedzője. – Volt délelőtt egy tesztnapunk, ahol ez szintén bebizonyosodott. 

A következő 26 nap arról fog szólni, hogy a lehető legjobb formába lendüljenek Hegedűsék, s az edzői stáb árgus szemmel figyeli, hol kell még erősíteni.

– A felkészülés mindig nehéz. Mondják, hogy a labdarúgóknak könnyű élete van, s az most egy fokkal valóbban azzá teszi, hogy tavaszias idő van, nem kell a mínuszokkal is megküzdeni, de főleg nálam, ez nem egy egyszerű időszak – folytatta.

A gárda szerda-szombat ritmusban játssza majd edzőmérkőzéseit, ellenfél lesz a Szentlőrinc és a Paks, de a Szekszárd, a Kaposvár és a Majos is ebben az időszakban.

– Gyakorlunk, próbálunk fejlődni. Eddig is lépésről lépésre haladtunk. Sokan vagyunk, mindenkinek próbálok lehetőséget adni, hogy kiteljesedjen. Fontosak az edzőmeccsek, hogy minél inkább készen álljunk a kezdésre – tette hozzá. – Jó lenne, ha ugyanúgy fejlődnénk tovább, ahogy tettük eddig. Tudjuk miben kell még előre lépnünk, elég sok mindenben, reméljük, sikerül is – jelentette ki.

A PMFC-nél eddig csak egy távozó, Nikitcher Tamás volt, aki a Kecskeméthez írt alá.

– Nagyon fontos láncszeme volt a csapatnak. Volt egy kivásárlási záradék a szerződésében, amit kifizettek, így a klub nem nagyon tudott mit csinálni. Örülünk, hogy az élvonalban folytathatja, de nagyon sajnálom is, hogy távozott, mert szerintem tudott volna nekünk még segíteni. Folytatjuk a munkát, a vezetőség azon dolgozik, hogy megfelelően pótoljuk – zárta szavait.

Rácz Lászlóék jól láthatóan boldogan tértek vissza az edzőpályára, de ehhez kellett a megfelelő feltöltődés az utolsó 2022-es bajnokit követően.

– Rövid volt a pihenő, de ehhez már hozzászokhattunk, hiszen gyerekkorunk óta ezt csináljuk – vette át a szót a PMFC csapatkapitánya. – Tudjuk, hogy ezeket a heteket ki kell használnunk. Próbáltunk arra figyelni, hogy egy kicsit ne a foci legyen a fókuszban, de 21-én már elkezdtük az egyéni munkát. Nem a nulláról kezdünk.

Persze senki nem azért lesz focista, hogy az edzéseket végezze, mindenki a rajongók elé, s tétre menő találkozókra vágyik, így a védő is.

– Elsősorban azt várom, hogy minél előbb eljöjjön az a nap, hogy tétmeccset játszhassunk a nézőink előtt. Nem szeretnék nagyon előre tekinteni, mert most még vár ránk egy kemény felkészülés. Utána azt szeretném, ahogy az ősszel is alakult, meccsről meccsre készültünk és teljesítettünk. A Budafok az első ellenfél, őket kell megvernünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában