Esküt tettek a városházán

2 órája

Egy ellenzéki képviselő nem vette fel a mandátumát Mohácson

A városháza dísztermében tartotta meg csütörtökön alakuló ülését a képviselő-testület. Az eseményen kiderült, a VAN Közéleti Egyesület színeiben listán képviselői helyet szerzett dr. Szigeti József nem kívánja felvenni a mandátumát. Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere javaslatára továbbra is két alpolgármestere lesz az városnak, Csizmadia Csaba és Cserdi Áron személyében.

Máté Balázs (Mohácsi Újság.hu)

Az ünnepélyes keretek között zajlott eseményen a város ismét megválasztott polgármestere, Pávkovics Gábor, a testület tagjai, valamint a nemzetiségi képviselők is esküt tettek, majd átvették az ezt igazoló tanúsítványt.

Egy kivétel azonban akadt: amint azt Pávkovics Gábor elmondta, a voksoláson listán képviselői helyet szerző, a VAN színeiben indult dr. Szigeti József levélben jelezte, nem kívánja átvenni a mandátumát, s egyben azt kérte, a szintén listán szereplő Burai Béla foglalhassa el a helyét.

 

Az indítványt a Helyi Választási Bizottság megtárgyalta, s nem látta akadályát a cserének, a határozat azonban egyelőre még nem jogerős, így Burai Béla később teheti le képviselői esküjét.

Mohács polgármesterének indítványára, titkos szavazással újra alpolgármesternek választották Csizmadia Csabát és Cserdi Áront.

Az ő eskütételük után a bizottságok megválasztása következett a napirendi pontok sorában. Pávkovics Gábor azt javasolta, hogy az eddigi gyakorlat éljen tovább, azaz két bizottság kilenc-kilenc fővel működjön. A VAN Közéleti Egyesület és a Fidesz-KDNP között zajlott egyeztetések során sikerült egyezségre jutniuk, a bizottságok személyi összetételét illetően, így az erről szóló döntés sem ütközött akadályba.

Az ülés végén Pávkovics Gábor köszönetet mondott azoknak, akik a helyhatósági választáson éltek demokratikus jogukkal és szavazatukkal kinyilvánították véleményüket.

Kijelentette:

- Az alakuló ülésünk konstruktív hangulatban zajlott. Bízom benne, hogy ez a konstruktivitás fogja jellemezni az előttünk álló ciklust is. Az olyan óriásprojektek mellett, mint a Mohács 500 és a Mohácsi Duna-híd, természetesen nem tévesztjük szem elől mindennapi városüzemeltetési, városműködtetési teendőinket sem.

Hozzátette, célja egy olyan rendezett, élhető és virágzó Mohács építése, fejlesztése, melyre gyermekeink, unokáink is büszkék lehetnek majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában