Kultúrfeszt

3 órája

Fiataloknak segített a pályaválasztásban az egyetem (GALÉRIA)

Októbert 11-én rendezték meg az Irány a PTE! Kultúrfeszt elnevezésű pályaválasztási eseményt. A középiskolát hamarosan elhagyó diákok mellett az alsóbb évfolyamos középiskolásokat, pedagógusokat és szülőket is várta az egyetem.

Jusztin Levente

Fotó: Kovács Liliána

Újabb színes programot szervezett a Pécsi Tudományegyetem október 11-én, amivel a jövő egyetemistáit célozták meg elsősorban. A pécsi Expo Centerben közel 4000 látogató volt kíváncsi arra, hogy miért érdemes Pécset és az egyetemet választani.

egyetem, kultúrfeszt
Sok fiatal, egyetemre készülő érdeklődött az Irány a PTE! Kultúrfeszten.
Fotó: Kovács Liliána

Az egyetem vonzó Pécsen a sok lehetőség miatt

A Pécsi Tudományegyetem már ötödik alkalommal szervezte meg a toborzóját, amin bemutatják, miért érdemes a fiataloknak Pécset választani egyetemi tanulmányaik elkezdésére. A környék diákjait várták elsősorban a szervezők, ám szokás szerint az ország minden részéről érkeztek fiatalok. A kiállítótéren az egyetemi karok standjait találhatták, ahol a hallgatók adhattak választ a középiskolások kérdéseire. 

Az eseményen képviseltette magát több szervezeti egység a PTE-ről, valamint természetesen az intézmény partnerei is. Az érdeklődők sportolhattak, edzhettek. Az új, 2025-ös felvételi eljárás újdonságait pedig az Oktatási Hivatal munkatársai mutatták be egy előadás keretében. Mellettük minden kar bemutatkozhatott egy előadással.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában