Személyi döntések

4 órája

Megalakult az új siklósi képviselő-testület

Hivatalosan is megalakult Siklós Város Önkormányzatának új képviselő-testülete. Október 10-én a Siklósi Várban tartották az alakuló ülést.

Tóth Viktória

Riegl Gábor, Siklós város polgármestere beszédében hangsúlyozta: Az előző ciklusban, mintegy 5 milliárd forint pályázati forrás lehívásával ledolgoztuk lemaradásunkat infrastrukturálisan, kulturális és turisztikai téren, ismét versenyképessé vált a város. Minden adott a további fejlődéshez. A következő öt év elsődleges feladata a helyi gazdaság fellendítése mellett elérni, hogy Siklós a térség gazdasági decentrumává váljon, illeszkedve a Pécs-Mohács tengelyhez is.”

Siklós, vár
Az új képviselő-testület a Siklósi Várban
Fotó: Mojzes Tamás

Az alakuló ülésen társadalmi megbízatású alpolgármestereket választottak Hirdi Attila és Katona Csaba személyében. Rudolf Zsolt, valamint Nagy Gergely vezetésével felállt a két állandó bizottság, a Máriagyűdi Településrészi Önkormányzat elnöke Szabó Balázs lett. Szintén letették esküjüket a nemzetiségi önkormányzatok megválasztott képviselői. Nagy Csaba, Siklós országgyűlési képviselője mellett dr. Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke és dr. Horváth Zoltán a Baranya vármegye főispánja is részt vett az eseményen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában