Pályázat

2 órája

Gyermekrajzok hoznak ismét fényt Pécs főterére Advent idején

Október 14-én elindult az Adventi Fényfestő Gyerekrajzpályázat. A legszebb rajzok a pécsi Dzsámi homlokzatán fognak megelevenedni az adventi időszakban. A szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. célja, hogy a jövő fényfestőinek alkotásai hozzanak fényt, szépséget és ünnepi hangulatot Pécs főterére.

Bama.hu

A pályázat lényege, hogy a gyerekek Pécs ikonikus templomáról készült mintasablon alapján hangulatos rajzokat készítsenek, melyek illeszkednek az ünnep és a hely szellemiségéhez. A pár éve indult kezdeményezés egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az esemény tavaly országszerte már több ezer gyermeket inspirált, akik próbára tették kreativitásukat - olvasható a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. felhívásában.

Forrás: Forrás: ZSÖK

Az ünnepre való felkészülés során született „mini fényfestő alkotásokat” a gyönyörű pécsi templom, a Dzsámi homlokzatára vetítik Advent hétvégéin, így a közönség hatalmas méretben csodálhatja meg az ifjú tehetségek munkáit.

A pályázatra idén három korosztályban lehet nevezni:

I. korcsoport: óvodások (4–6 évesek)

II. korcsoport: 6–10 éves alsó tagozatos tanulók (1–4. osztály)

III. korcsoport: 10–14 éves felső tagozatos tanulók (5–8. osztály)

A pályamunkákat 2024.10.14. – 2024.11.14. között várják elektronikusan, postán vagy személyesen leadva.

Az előválogatást követően kategóriánként 40-40 mű kerül a döntőbe. Ugyanakkor, hogy senki se legyen csalódott, a szervezők minden – a versenykövetelménynek megfelelő – alkotást digitalizálnak, a helyszínen befotóznak és karácsony előtt közzétesznek. Így a szülők letölthetik a honlapról gyermekük alkotását, melyet utána akár karácsonyi üdvözletként meg tudnak osztani, tovább tudnak küldeni a rokonoknak, barátoknak.

A döntőbe jutott alkotásokat Advent 1., 2. és 3. hétvégéjén, sötétedés után a pécsi Dzsámi épületének déli homlokzatára vetítjük, a nagyközönség így személyesen, teljes életnagyságában is megtekintheti.

Minden korosztályban 3 szakmai és 1 közönségdíjat osztanak ki, a nyertesek értékes jutalomban részesülnek. A közönségszavazás a gyerekrajzpalyazat.hu oldalon zajlik 2024. december 06. 12.00 óra és december 16. 12.00 óra között.

Leadás:

A pályázat beküldésének határideje: 2024.11.14. 24.00

Elektronikusan szkennelve: [email protected] e-mail címre

Személyesen: Zsolnay Kulturális Negyed, Zsolnay Infopont&Shop

Postán: Ajánlott küldeményként postázva: Zsolnay Örökségkezelő NKft. – Adventi Épületfestő Gyerekrajzpályázat, Pécs, 7603 Pf. 27. címre. 

A felhívás részletei és a mintasablon itt található: https://www.adventpecs.hu/rajzpalyazat/rajzpalyazat

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában