Új komplexum

3 órája

Milliárdokból újulna meg a sporttelep

Wald Kata

A Komlói Bányász SK sporttelep milliárdokból újulhat meg a jövőben. 

milliárdok sporttelep megújul
A milliárdokból megvalósuló fejlesztésből minden sportág profitálhat
Forrás: MW

A fejlesztés állami beruházásként valósul meg - erről kapott tájékoztatást a minap az illetékes minisztériumtól az önkormányzat. - A konzorciumi partnerség mellett építtetőként lép be a beruházásba a magyar állam, ami azt jelenti, hogy annak lebonyolítását illetve pénzügyi hátterét is biztosítja -  tájékoztatta lapunkat Polics József, Komló polgármestere. 

Milliárdokból valósulna meg a fejlesztés 

A konzorciumi feladatok megosztásáról további egyeztetések várhatók, az önkormányzat azonban a fejlesztés előkészületeit már megtette - az állami támogatásból már megtervezett program valamennyi rendelkezésre álló dokumentációját a szaktárca rendelkezésére bocsátották. 

A komlói önkormányzat által megálmodott projekt forrásigénye 6 milliárd forint - a sporttelep megújításával cél, hogy a lehető legtöbb sportág számára biztosított legyen az új komplexumban a felkészülési lehetőség. Többek közt felújítanák a centerpályát, ami köré rekortán borítású új futókör épülne, az atlétika különböző ágai is megfelelő teret kapnának, illetve egy fedett labdarúgó-munkacsarnok építése is része a terveknek. Az infrastruktúra teljes megújulása mellett a futófolyosó szomszédságában egy labdarúgópálya és az atlétikai dobószámokat kiszolgáló területek kapnának helyet. A beruházás része továbbá egy 80–100 férőhelyes sport- és munkásszálló építése is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában