Rohanásban

1 órája

A futás most tiszteletadás is lesz

Immáron 7. alkalommal szervezi meg a Pécsi Református Kollégium Általános Iskolája az emlékfutást a reformáció alkalmából. A REFI Emlékfutás távja idén is 1517 méter lesz.

Tóth Dávid

Hetedik alkalommal rendez emlékfutást a reformáció alkalmából a Pécsi Református Kollégium Általános Iskola, október 25-én, 11 órától. A REFI Emlékfutás idén is évfolyamonként zajlik majd le, az Engel János utca iskola előtti szakaszán.

REFI Emlékfutás plakát
REFI Emlékfutás, majd 30. születésnap.

REFI Emlékfutás: 1517 méter

A protestáns egyházak október 31-én ünneplik a reformációt, miután Luther Márton 1517-ben ezen a napon függesztette ki a wittenbergi vártemplom ajtajára híres 95 tételét. A REFI Emlékverseny távja ennek az évszámnak köszönhetően 1517 méter. Az esemény célja, hogy tapasztalati megélés útján jusson minél közelebb a reformáció lényege, mondanivalója az iskola diákjaihoz, továbbá közösségformáló szándéka is van.

Sűrű napok ezek a Pécsi Református Kollégium számára: október 26-án fennállásuk 30. évfordulóját ünneplik, melynek alkalmából ünnepséget és öregdiák találkozót szerveznek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában