Összehoz

2 órája

Határon túli magyarok táncoltak

A Pécsi Napok keretében tartotta meg gálaműsorát szeptember 21-én a pécsi székhelyű Határokon Túli Magyarságért Alapítvány a pécsi Széchenyi téren felállított színpadon. Az idei évben a Délvidék, a Vajdaság és a Drávaszög csoportjait szólították meg.

Jusztin Levente

Látváyosak voltak az előadások

Fotó: a szerző felvétele

A Határon Túli Magyarok 32. Fesztiválja Néptánc Gáláját dr. Bokor Béla, a kuratórium elnöke nyitotta meg, aki fontosnak tartja a mai határokon túlról érkező, a magyar hagyományokat ápoló lelkes táncosokat megszólítani. Nekik a hagyományőrzés segít identitásuk megtartásában, így kiemelten fontosnak tartja, hogy egy ilyen volumenű, nyilvános fórumon lehetőséget kapjanak. Beszédében megemlítette, hogy a tánc különböző idősíkokat és nemzeteket összekapcsol szokástól, nyelvtől függetlenül, így az este folyamán a szerb táncok is a színpadra kerültek.

A Délvidéki találkozások címet viselő estén a Sátorhelyi Táncegyüttes, a Cirkalom Táncegyüttes Kisvirgonc csoportja, a Csúzai Csárdás Néptáncegyüttes, a Kórógyi Hagyományőrző Együttes vitte színpadra a Kárpát-medence magyar táncait, a mohácsi Zora Táncegyüttes pedig szerb táncokkal kápráztatta el az érdeklődőket.

 Az est folyamán a tánccsoportoknak a HangaBanda biztosította a muzsikát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában