Választás

2 órája

Eldőlt: maradt a balos képviselő Kertvárosban

Megvannak a mai, pécsi, kertvárosi választás eredményei. Eszerint a baloldalt erősítő jobbikos Fürj Csaba 1 180 szavazatot szerezve (58,82%) maradt a képviselő a körzetben, mögötte a legtöbb szavazatot Kővári János kapta.

Bóka Máté Ciprián

A Fidesz-KDNP-ÖPE jelöltje 742 voksot gyűjtött be (36,99%). 

A Mi Hazánk Mozgalom jelöltje, Horváth Sándor és Körömi Attila független jelölt pedig ugyanannyi voksot (42-42) kapott. 

Horváth Sándor tovább harcol, Fürj Csaba elérhetetlen

Horváth Sándor, a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje azt mondta, hogy a párt ugyan a plakátok, szórólapok gyártását vállalta nem állami pénzből, de jellemzően saját zsebből finanszírozta a kampányát, így neki jóval kevesebb lehetősége volt megismertetnie magát, mint a fideszes, vagy éppen a baloldali jobbikos jelöltnek.

Azt mondta, hogy Fürj Csabát az elmúlt évben alig látták a körzetben, az utóbbi hetekben próbálkoztak valamivel, járdák felújításával, de lényegében alig történt valami a területen. 

– A jelöltek közül én vagyok az egyetlen, aki valóban itt él, én ismerem a problémákat, és továbbra is küzdeni fogok például a bűnözés visszaszorításáért, és ebben a közgyűlésbe bejutott tagtársam, Varga Tamás is a segítségemre lesz – mondta az aspiráns, aki amúgy arról is beszélt, hogy a nyertes jobbikos képviselő, Fürj Csaba kapcsán a Pécsi Közterület-felügyeletnél történt malacügynek még lehet folytatása.

Próbáltuk napközben elérni Fürj Csabát telefonon, SMS-t is küldtünk az általunk ismert telefonszámra, hogy szeretnénk este az eredmény tudatában keresni, de nem válaszolt. Esti hívásunkkor pedig egyszerűen kinyomta a telefonját. 

Körömi szerint helyes döntés volt, hogy elindult

– Az eredmények ismerétében helyes volt elindulnom – fogalmazott Körömi Attila független jelölt, akit a Tiszta Kezek Egyesület támogatott. Szerinte, a végeredménnyel világossá vált, hogy pártokban gondolkoznak a választók, úgy tűnik, hogy azt a programot, üzenetet, ami a két politikai tömbön kívülről érkezik, nem hallják meg. 

Ha nem indulok el, akkor ez számomra nem derül ki, a választók döntését el kell fogadni. Még akkor is, hogy ez beszűkíti a helyi közgondolkodás lehetőségeit" - fogalmazott, egyben megköszönte azoknak, akik rászavaztak, mert így is van értéke a voksuknak. 

 – Örülök annak, hogy a kampányban el tudtam mondani, hogy mit gondolok a városról, mert ezek a gondolatok más módon is utat törhetnek maguknak – tette hozzá. Megemlítette még, hogy a szavazókörökből olyan visszajelzéseket kapott, hogy a választók közül leginkább az idősebbek voksoltak, nagyon kevesen voltak a fiatalok és a középkorúak közül. 

Kővári Jánost is próbáltuk utolérni, de vasárnap este nem tudtunk telefonon beszélni vele. 

A Facebookon üzent

Fürj Csaba a közösségi oldalán köszönte meg a részvételt mindenkinek, aki a júniusi választást követően újra elment szavazni. Azt is megköszönte, hogy "a választói akarat jóvoltából én képviselhetem a 15-ös számú választókörzetben élők érdekeit. Minden itt élőét, pártatlanul".

Úgy vélte, hogy ez egyben jelzés arra is, hogy "Pécs épül, szépül, fejlődik, és egy zöld, élhető irányba halad".

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában