Díszvendég is lesz

2024.08.06. 15:40

Pécsen találkoznak a Magyar Origami Kör tagjai

Harmincnegyedik alkalommal szervezi meg a Magyar Origami Kör a Nemzetközi és Országos Origami Találkozót.

Czeczon Enikő

Fotó: Lightspring

Az esemény időpontja augusztus 9-11., helyszíne pedig a pécsi Miroslav Krleža Horvát Általános Iskola, Gimnázium És Diákotthon lesz.  

A kör elődje 1988-ban alakult Kecskeméten, a Szókraténusz Játékmúzeumban, majd 1993-tól önálló egyesületként folytatták tevékenységüket. Az év során levelezés útján tartják a kapcsolatot a tagokkal, személyesen pedig egyszer gyűlnek össze augusztusban. 

A találkozókon minden esztendőben fogadnak díszvendéget is, aki 2024-ben a franciaországi Sebastien Limet lesz. Az origamiművész 1982-ben született, és édesanyja révén fedezte fel az origami világát, aki vett neki és a testvéreinek egy könyvet a hajtogatásról, amikor még csak 6 éves. 

A találkozó szombati napján külsősök is ellátogathatnak a rendezvényre. Itt mód nyílik hosszú hajtogatásokra, külföldi könyvek, papírok, kellékek vásárlására, ismerkedésre, tanításra és tanulásra. A foglalkozásokat rendszerint részben neves külföldi origamisok, részben a Kör gyakorlott oktatói vezetik. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában