Szentmise

2024.08.24. 08:45

Keresztet avatnak a kápolna mellett a palkonyai szőlőhegyen

Tóth Viktória

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Máté Péter

Szent Bertalan napi szentmisére, majd az azt követő Derghi Somogyi Emlékkereszt avatási ünnepségére várják az érdeklődőket augusztus 24-én a palkonyai szőlőhegyen. A palkonyai kápolna melletti emlékkereszt a Somogyi nemzetség gazdag történelmét ünnepli. Ez a különleges hely összeköti a múltat a jelen és a jövő generációival, meghívva őket, hogy részesei legyenek egy élő történelemnek. Az emlékkereszt megalkotására az építtető, Somogyi Tibor Mészáros Gergely pécsi szobrászművészt kérte fel akinek munkáját Darnai Ágoston atya, dr. Somogyi László és felesége, dr. Végh Mária segítette elő.

Szombat délelőtt 10.30-tól lesz a gyülekező, transzfer lesz a palkonyai elágazótól kisbusszal az időseknek és betegeskedőknek. Parkolás a palkonyai vasútállomásnál ajánlott. Gépkocsival a szőlőhegy megközelítése meredek, egysávos, murvás-földes úton csak saját felelősségre lehetséges. Az ünnepi nyitóbeszéd 11 óarkor kezdődik, majd ezt követően lesz a szentmise, 12 órakor pedig az emlékkereszt szentelése. Délután, 13.30-tól Kisjakabfalván, ebéddel egybekötött Somogyi családi találkozót rendeznek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában