Magyarság

2024.08.17. 13:00

A Siklósi várba költözik a Magyar Himnusz című kiállítás

Tóth Viktória

A Magyar Himnusz című, kárpát-medencei keresztény magyar kortárs alkotóművészeti kiállítás a Siklósi Várba költözik. Ünnepélyes megnyitóját augusztus 18-án 17 órai kezdettel tartják, ahol köszöntőt mond majd Riegl Gábor polgármester, a tárlatot Józsa Judit, kerámiaszobrász, művészettörténész, a kiállítás kurátora nyitja majd meg. Közreműködik a Dolce Hegedűegyüttes.

A Józsa Judit Művészeti Alapítvány a himnusz születésének 200. évfordulója tiszteletére nyílt képző-, nép- és iparművészeti pályázatot hirdetett kizárólag profi alkotók számára. Emellett felkértek a részvételre a Kárpát-medencéből és az anyaországból kiemelkedően alkotó kortárs keresztény magyar művészeket. Az így készült tárlat fókuszba állítja a nemzeti művészet kiemelt fontosságát, bemutatja annak magas színvonalát és példát mutat az összefogásról, a keresztény szellemiségről, a magyar lélekről. Összesen 83 művész alkotását, 91 műtárgyat lehet megnézni a Siklósi Várban. A kiállítás október 1-ig lesz látható a helyszínen minden nap 9 és 18 óra között. A siklósi kiállítás fő támogatója, szervezője a Tenkes Csárda.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában