Lélektani krimi

2024.07.10. 10:30

Gyilkosság, öngyilkosság vagy baleset? Vajon mi történhetett?

A Back to Black után egy újabb olyan filmet tűz a vászonra a pécsi Apolló Mozi, aminek premierje és bemutatási időszaka már lezajlott. Ez az alkotás az Egy zuhanás anatómiája, ami egy havas vidéken játszódik - ami jót is tesz a lelkünknek ebben a nagy kánikulában. A filmet július 10-én este fél 8-as kezdéssel vetítik.

Czeczon Enikő

A lélektani krimi műfajába sorolt alkotásban Sandra idillinek látszó élete kártyavárként omlik össze. Férjével és látássérült gyermekével él együtt a sikeres német írónő a francia Alpok egyik kis falujában. A férfi váratlanul meghal, viszont nem egyértelmű, hogy baleset, öngyilkosság vagy gyilkosság történt. A nő ezért egy rendkívül megterhelő nyomozás és tárgyalás középpontjába kerül.

Az alkotás a világ legrangosabb filmfesztiváljának fődíját, a Cannes-i Arany Pálmát nyerte el, valamint bezsebelte a Legjobb eredeti forgatókönyvért járó Oscar-díjat is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában