Nemzetközi nap

2023.09.20. 10:41

Nem lesz kegyelem, tombol majd a város

Idén másodszor rendezik meg az International Culture Day in Pécs programot. Ne csodálkozzunk hát, ha ma felpezsdül a belváros!

Bama.hu

Forrás: Magyar Nemzet

A program olyan sokszínű, hogy alig győzzük felsorolni. Délután ötkor a PTE Táncoló Egyetem műsorát nézhetjük meg, amelyet Olivér Zrínyi, a PTE Művészeti Kar növendékének gitárkoncertje követ. (Közreműködik: Janó Attila (ének), a PTE Művészeti Kar hallgatója.) Este hatkor kezdődik a 

Ballet Camara interaktív nyugat-afrikai dob-és táncshow: a PTE nemzetközi programjainak kihagyhatatlan fellépői ezúttal is látványos afrikai dob- és táncshow-val érkeznek Pécsre. Fél nyolc előtt egy kicsivel Oriental Fusionett – egyiptomi hastáncshow indul: a csoport tíz éve táncol együtt, a fúziós, modern hastáncot képviselve. Hazai és nemzetközi versenyeken dobogós helyezést értek el. Tagjai között van pécsi, bikali és szekszárdi – közülük ketten a PTE-n végeztek, és dolgoznak. Este nyolckor jön Miseta Attila, a PTE rektora és Péterffy Attila, polgármester köszöntőbeszéde, majd rögtön utána Erual koncertje. Erual egy 22 éves énekes-dalszerző Bretagne-ból. Már fiatalon megkezdte zenei pályafutását és zongoratanulmányai a kezdetektől fogva saját dalok komponálására ösztönözték. Számait a pop, elektro-pop, indie, világzene és francia varieté stílusjegyei inspirálták. Fél tízkor kezdődik a nagy attrakció, Sena Dagadu koncertje. Sena a magyar könnyűzene meghatározó alakja, a hazai popkultúra központi figurája. Ezúttal trióban érkezik Pécsre, Élő Márton és Pásztor Ákos kíséretében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában